Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal invordering rijbewijs

Nijmegen, Kesteren, 05-06-2011 o Twee bestuurders raakten vannacht hun rijbewijs kwijt nadat zij waren betrapt met teveel alcohol op achter het stuur. In Nijmegen was het raak op de Graadt van Roggenstraat en in Kesteren op de Spoorstraat.

Nijmegen

Een 25-jarige Nijmegenaar trok de aandacht van agenten toen hij op de Prins Hendrikstraat wel heel erg ruim de bocht pakte en dit ook nog eens deed met een behoorlijke snelheid. Op de Graadt van Roggenstraat werd de verdachte aan de kant gezet. De vermoedens van de agenten werden bevestigd. Op het bureau blies de man 465 ug/l op het ademanalyseapparaat. Omdat de bestuurder in categorie beginnend bestuurder viel werd zijn rijbewijs ingevorderd. Naast het proces-verbaal dat tegen hem werd opgemaakt mocht hij ook 6 uur niet meer rijden.

Kesteren

Daar zagen de agenten s nachts een auto wegrijden bij een horecagelegenheid aan de Spoorstraat. Genoeg reden om de bestuurder even te controleren. Ook hier bleek het te gaan om een beginnend bestuurder, een 22-jarige man uit Opheusden. Hij mocht ook zijn rijbewijs inleveren. De politie maakte proces-verbaal op en reikte de verdachte een rijverbod uit van 6 uur. (14)

Laatst gewijzigd 05-06-2011 9:52 | © Regio Gelderland-Zuid |