Politie Drenthe

Zondag 5 juni 2011

Provincie Drenthe, 05-06-2011

Verkeerscontroles komende week

DRENTHE - De politie controleert de komende week op diverse plaatsen in Drenthe. Zo zijn er controles op maandag 6 juni op de N374, op woensdag 8 juni op de N376 en op vrijdag 10 juni op verschillende plaatsen in Zuid-Oost Drenthe.

Rijden onder invloed

SCHOONOORD Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Schoonoord aangehouden. De man reed op de Ellertstraat toen hij werd staande gehouden. Op het bureau blies de bestuurder 450 ugl.

EMMEN Agenten reden in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een surveillance op de Wilhelminastraat in Emmen. Er kwam een auto aanrijden uit tegengestelde richting. De bestuurder reed op de verkeerde weghelft. Agenten moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Emmen, blies op het bureau 880 ugl. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding na melding vernieling

ASSEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van vernieling van een bushokje aan de M.L. Kingweg. Agenten gingen ter plaatse om polshoogte te nemen. Zij troffen op het Heugtepad zes jongeren aan. Gezien de melding van vernieling, werden de jongeren gevraagd zich te identificeren. Een 15-jarige jongen Assen weigerde, ook op herhaaldelijk verzoek. Hij was erg opstandig richting de agenten. Uiteindelijk is de jongeman aangehouden. Op het bureau werd zijn identiteit bekend. Een 17-jarige jongen uit Assen probeerde de aanhouding van de 15-jarige jongen te beletten. Ook hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen bekeurd wegens vernieling

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden wegens het vernielen van meerdere fietsen aan de Hoofdstraat. De jongeman, die onder invloed van alcohol verkeerde, trapte tegen diverse gestalde fietsen aan. Hij is ingesloten voor verhoor. Na verhoor is hij, met een bekeuring, huiswaarts gestuurd.

Aanhouding wegens mishandeling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige jongen uit Meppel aangehouden op het Prinsenplein in Meppel. Hij zou een 18-jarige jongen uit Grafhorst hebben geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden zonder rijbewijs

EMMEN Een 33-jarige man uit Coevorden is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Emmalaan in Emmen. De man reed zonder rijbewijs en gaf bovendien een valse naam op. Hij is ingesloten voor verhoor. Na verhoor is hij heengezonden met twee bekeuringen op zak met een totaalbedrag van 480, -.

Jongeman aangehouden

ALTEVEER Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige jongen aangehouden. De jongeman had een ijzeren paal op de weg gelegd. Agenten die op de Oosterweg reden, moesten hiervoor uitwijken. Kort daarna hebben zij de 15-jarige verdachte staande gehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen van het verkeer. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de boete.

Jongen gewond na ongeval

MEPPEL - Een 10-jarige jongen uit Meppel is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Pieter de Hoochstraat. Hij is met schouder- en rugpijn naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Het is nog onduidelijk hoe de jonge fietser precies ten val is geraakt. De politie doet nader onderzoek.

Winkeldief aangehouden

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige jonge vrouw aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw zou schoenen hebben gestolen uit een schoenenwinkel aan het Ceresplein. De verdachte is ingesloten voor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Fout parkeren

GROLLOO Zaterdagmiddag zijn acht bestuurders bekeurd wegens het fout parkeren. De autos stonden allemaal aan de verkeerde zijde van de Tienmaatsweg geparkeerd.

Aanrijding tussen auto en bromfietser

NIEUW AMSTERDAM Een 22-jarige bestuurder van een bromfiets raakte zaterdagmiddag gewond bij een aanrijding aan de Zijtak WZ. Een 54-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam reed op de Zijtak in de richting van Emmen. Ter hoogte van de snackbar wilde zij linksaf slaan en stond daarom stil op de rechter rijbaan. De bestuurder van de brommer heeft dit vermoedelijk te laat gezien en wilde links inhalen. Een aanrijding was het gevolg. Het ambulancepersoneel heeft zich over de bromfietser ontfermd.

Mountainbiker gewond na val

DIEVER Een 47-jarige man uit Oostzaan is zaterdagmiddag gewond geraakt in het bos aan de Bosweg in Diever. De man die aan het mountainbiken was, werd door een groepje fietsers aangetroffen. Hij lag op de grond en kon moeilijk ademhalen. Hij bleek een ingeklapte long te hebben en is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Uiteindelijk is de man naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd.