Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 5 juni

Alkmaar, 05-06-2011 o 12.00 uur

Alcoholcontrole

Regio, zondag 5 juni

Alcohol in het verkeer is een van de grootste oorzaken van ernstige aanrijding. Om die reden wordt dagelijks gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Vaak gebeurt dit door gerichte controles, maar vaak ook tijdens reguliere politiepatrouilles. In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen 18 bestuurders een proces-verbaal omdat zij teveel hadden gedronken. In vier gevallen moesten de bestuurders hun rijbewijs inleveren. In de nacht van zaterdag op zondag ging het om 17 bestuurders die een proces-verbaal kregen. Drie van hen moesten het rijbewijs inleveren.

Een opsomming van de controles:

Den Helder, zaterdag 4 juni tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagmorgen 06.00 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Waddenzeestraat in Den Helder. In totaal dertien medewerkers van politie en Koninklijke Marechaussee controleerden 50 bestuurders. Hiervan bleken er zes teveel te hebben gedronken. In twee gevallen betrof dit beginnend bestuurders. In een geval moest de bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 680 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l voor een ervaren chauffeur.

Enkhuizen, vrijdag 3 juni Tussen 21.30 en 00.30 hield de politie een alcoholcontrole op het

Westeinde te Enkhuizen (Koepoort). In totaal werden 300 bestuurders gecontroleerd, waarvan er twee teveel hadden gedronken. Hierbij ging het om twee beginnend bestuurders die respectievelijk 140 ug/l en 300 ug/l bliezen, oftewel anderhalf er drie maal het toegestane maximum van 90 ug/l. Zij kregen een proces-verbaal.

Wognum, zaterdag 4 juni Op zaterdagmorgen controleerde de politie 42 bestuurders bij een controle op de Nieuweweg - A.C. de Graafweg in Wognum. Tussen 01.30 en 04.00 uur leverde dit drie drankrijders op. Zij kregen een proces-verbaal, maar bleven ruim onder de grens waarbij het rijbewijs wordt ingevorderd.

Medemblik, zaterdag 4 juni Van zaterdag op zondag, tussen 22.00 en 00.30 uur controleerde de politie op de
Randweg/Admiraliteitsweg/Almereweg in Medemblik. Van de 321 bestuurders bleken er drie teveel te hebben gedronken. Een bestuurder, een 22-jarige man uit Hoogkarspel, blies 665 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder was, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim zeven maal het maximum. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Alle drie bestuurder kregen een proces-verbaal.

Hoorn, zondag 6 juni - Op zondagmorgen controleerde de politie 42 bestuurders bij een controle op de Oostergouw/IJsselweg te Hoorn. Tussen 01.30 en 04.00 uur leverde dit twee drankrijders op. Zij kregen een proces-verbaal. Een van hen blies maar liefst 900 ug/l. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte, een 40-jarige man uit Hoorn werd bovendien op het politiebureau ingesloten omdat hij bij de controle, toen hij een stopteken kreeg, met zijn auto op de controlerend politieman inreed. Deze kon nog juist op tijd opzij springen en op die manier een aanrijding voorkomen. De man kon even verderop worden aangehouden door twee motoragenten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Broek op Langedijk, zondag 5 juni Tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagmorgen 04.00 uur werden op de Dulleweg in Broek op Langedijk 290 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal bleken drie bestuurders teveel te hebben gedronken. In een geval blies een bestuurder 595 ug/l. De man, een 50-jarige inwoner van Zuid-Scharwoude, moest zijn rijbewijs inleveren. Een andere bestuurder, een 53-jarige man uit Heerhugowaard, weigerde mee te werken aan een ademtest op straat. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hierbij bleek hij geen alcohol gedronken te hebben. De man krijgt toch een proces-verbaal omdat hij weigerde mee te werken aan de ademtest.

Ernstige en bijzonder gevallen:

Warmenhuizen, vrijdag 3 juni omstreeks 11.20 uur controleerde de politie een 53-jarige man uit Warmenhuizen op de Dorusakker in zijn woonplaats. De automobilist blies 795 ug/l. Dat is bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij al eerder was gecontroleerd terwijl hij reed onder invloed van alcohol was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Hij reed hierdoor zonder rijbewijs. Hierop nam de politie zijn auto in beslag.

Den Helder, zaterdag 4 juni Op zaterdagmorgen omstreeks controleerde de politie een 19-jarige man uit Den Helder in een personenauto op de Parallelweg in zijn woonplaats. De man blies 680 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna acht maal het voor het geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, vrijdag 3 juni - Op vrijdagavond omstreeks 23.15 uur vond er op de Kanaalkade in Alkmaar een aanrijding plaats. Een 29-jarige Alkmaarder reed op een snorfiets en wilde een 39-jarige Alkmaarder op een fiets inhalen. Bij de inhaalmanoeuvre botste hij met zijn snorfiets tegen de fietser, waardoor beiden ten val kwamen. Beide bestuurders liepen schaafwonden op.

De snorfietser bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 690 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren.

Oosterblokker, zondag 5 juni Op zondagmorgen moest een 18-jarige jongen uit Wijdenes zijn rijbewijs inleveren. Hij werd omstreeks 02.15 uur gecontroleerd op de Noorderdracht in Oosterblokker. De bromfietser blies 575 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Auto uitgebrand

t Zand, zaterdag 4 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.25 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Anna Paulownaweg in t Zand. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De brand is mogelijk op de achterband begonnen. Ook bleek een raam te zijn ingeslagen. De politie gaat uit van brandstichting.

Diefstal motorfiets

Alkmaar, vrijdag 3 juni

Op vrijdagmiddag werd tussen 16.00 en 17.00 uur een motorfiets ontvreemd vanaf het Waagplein in Alkmaar. Het ging om een zwarte Piaggio, type M45 met kenteken MV-ZH-58. De motor stond afgesloten op de hoek Houttil-Waagplein en was afgesloten met een kettingslot.

Luchtdrukwapens

Drechterland, vrijdag 3 juni

Op vrijdagavond hield de politie een 53-jarige man uit Drechterland aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook nam de politie twee luchtdrukgeweren in beslag.

De politie had melding gekregen dat de man zijn vrouw bedreigde. Na een woordenwisseling had hij tegen haar gezegd op haar te zullen schieten als zij de woning weer binnen kwam.

Drank en drugs

Midwoud, zaterdag 4 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur bleek een 14-jarig meisje uit Midwoud op de Tripkouw in haar woonplaats onwel te zijn geworden. Op een feestje van een sportvereniging had het meisje zoveel alcohol gedronken dat zij buiten op het parkeerterrein buiten westen raakte. Het meisje werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Op zondagmorgen omstreeks 01.50 uur werd de politie bij een 22-jarige man uit Midwoud geroepen die op dezelfde plaats steeds kort buiten bewustzijn raakte. Als hij bij kwam, kreeg de man stuipen. Mogelijk gaat het hier om een onverantwoorde combinatie van drank en drugs of medicijnen. De man werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Auto in de prak

Wognum, zaterdag 4 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.45 uur werden bewoners van de Jaagband in Wognum wakker van een harde klap. Buiten bleek een personenauto (grijze Audi 8) tegen een geparkeerd staande auto, een paaltje en vervolgens een boom te zijn gereden. Bewoners zagen nog juist een man uit de auto klimmen en hard wegrennen. De politie benaderde de eigenaar van de auto. Deze had de auto, die op de oprit bij zijn woning had gestaan, nog niet gemist. Wel verklaarde hij dat eerder op de avond zijn autosleutels waren gestolen.

De politie doet onderzoek naar de diefstal en de aanrijding. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Met drank op varen

Alkmaar, vrijdag 3 juni

Op vrijdagavond omstreeks 20.30 uur controleerde de politie een 31-jarige man uit Purmerend op het gebruik van alcohol. De man zat in een bootje in het water langs de Voordam in Alkmaar. In de boot lagen verschillende lege bierblikjes. Bij controle bleek de man 535 ug/l alcohol te hebben gebruikt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rollende auto

Alkmaar, vrijdag 3 juni

Op vrijdagmorgen raakte een 53-jarige man uit Alkmaar gewond bij een ongeval op de Gaffelstraat in zijn woonplaats. De man was bezig met het vervangen van een onderdeel aan zijn auto, toen deze plotseling begon te rollen. Hierdoor kwam de man met zijn benen klem te zitten tussen de auto en een boom. De man viel vervolgens uit de auto, die even verderop tot stilstand kwam tegen een geparkeerd staand voertuig. De man werd met beenletsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Noodlanding

Middenmeer, vrijdag 3 juni

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur maakte een noodlanding in een bietenveld aan de Westermiddenmeerweg in Middenmeer. De piloot, een 50-man moest wegens een technisch mankement de noodlanding maken. Hij, en zijn 56-jarige passagier, kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

De luchtvaartpolitie (KLPD) doet onderzoek naar de noodlanding.

Vernieling

Hoorn, zaterdag 4 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.40 uur verbaliseerde de politie drie jongens op het Jeudje in Hoorn wegens vernieling. Een getuige had gemeld dat de jongens goederen, waaronder een bloempot, in het water hadden gegooid. Ook zouden zij een fiets aan het vernielen zijn geweest. De jongens, 16 jaar uit Tienhoven, en twee 18-jarigen uit Hoorn, kregen een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap en baldadigheid.

Drankmisbruik

Castricum, zaterdag 4 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding dat twee kinderen op een grasveldje lagen aan de Laanacker in Castricum. Ter plaatse zag de politie een 13-jarig jongetje uit Akersloot en een 14-jarig jongetje uit Beverwijk op het gras liggen te slapen. Om hen heen lagen verschillende plassen braaksel. Nadat ze met moeite wakker waren gemaakt, verklaarden zij schoorvoetend een fles drank te hebben gehad. Daar zat, volgens de jongens maar 14% alcohol in. De jongens kregen een bekeuring wegens openbare dronkenschap en zijn vervolgens aan hun gewaarschuwde ouders over gedragen.

Bedreiging

Westwoud, zaterdag 4 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur meldde een bewoner van de Schakelstraat in Westwoud dat van zijn woning een raam was vernield. De vernieling zou zijn gepleegd door drie mannen, waarvan er een mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben. Bij de melding werd tevens aangegeven dat de drie mannen al weer waren vertrokken.

Bij een speurtocht in de omgeving werden de drie mannen aangetroffen. Zij konden worden aangehouden. Het ging om Polen van 28 en 26 jaar oud. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Bij een onderzoek in hun auto werd vooralsnog geen vuurwapen aangetroffen.

Heling navigatiesysteem

Oosterblokker, zondag 5 juni

Op zondagmorgen omstreeks 02.20 uur zag de politie een 18-jarige jongen uit Wijdenes op een bromfiets rijden op de Noorderdracht in Oosterblokker. Toen de politie de jongen aansprak, bleek dat het slot van zijn bromfiets vernield was. Hij verklaarde dat onbekenden zijn bromfiets hadden willen stelen en het contactslot daarbij hadden vernield. De bromfiets bleek inderdaad zijn eigendom te zijn. Wel werd onder de buddyseat een navigatiesysteem aangetroffen dat van Duitse herkomst was. De jongen verklaarde het op zijn school te hebben gekregen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het navigatiesysteem.

Insluiping

Alkmaar, zaterdag 4 juni

Op zaterdagavond omstreeks 23.00 uur ontdekten de bewoners van een pand aan de Achterweg in Alkmaar dat zij waren bestolen. De bewoners waren de gehele dag in en rondom het huis aan het werk geweest. Hierbij hadden de tuindeuren en een slaapkamerraam opengestaan. Mogelijk is een dief in een onbewaakt ogenblik naar binnen geglipt en heeft daar twee portemonnees met geld en pasjes gestolen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen 10.15 en 23.00 uur.

Schoorl, zaterdag 4 juni

Op zaterdagmiddag was de eigenaresse van een pand aan de Duinweg in Schoorl bezig in de voortuin. Gedurende die tijd is een onbekende de woning binnengegaan en heeft hier een tas weggenomen. In de tas zaten onder anderen geld, bankpasjes en autosleutels. De insluiping moet hebben plaatsgevonden tussen 12.00 en 17.00 uur.

Portier gestoken

Alkmaar, zondag 5 juni

Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur raakte een horecaportier gewond bij een steekpartij op de Houttil in Alkmaar. Het slachtoffer, een 35-jarige Alkmaarder, stond bij de ingang van een café en weigerde een man de toegang. Hierbij ontstond een woordenwisseling. Plotseling voelde het slachtoffer iets wat leek op trappen in zijn rug. Bij controle bleken dit geen trappen maar steekwonden te zijn. Een andere horecaportier had gezien dat dit werd gedaan door een 24-jarige Alkmaarder die een mes in zijn handen had. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen.

Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Aanrijding met letsel

Berkhout, zaterdag 4juni

Op zaterdagavond omstreeks 19.15 uur raakte een 51-jarige vrouw uit Oudorp gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de A7 onder Berkhout. De vrouw reed in een personenauto vanaf Hoorn in de richting Amsterdam. Bij Berkhout wilde zij de afrit nemen. Op de afrit ging zij echter in de bocht rechtdoor, kwam in de berm terecht en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier werd van haar een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Snelheid: rijbewijs kwijt

Medemblik, zaterdag 4 juni

Op zaterdagavond omstreeks 22.30 uur, raakte een 41-jarige automobilist uit Medemblik zijn rijbewijs kwijt. De man reed over de Randweg in zijn woonplaats met een snelheid van 110 km per uur. Ter plaatse is een maximum snelheid toegestaan van 50 km per uur. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed, kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren.