Politie Groningen

Zondag 5 juni 2011

Provincie Groningen , 05-06-2011

Inbrekersduo aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagochtend twee mannen (29 en 35 jaar) uit Eelde en Leeuwarden aangehouden. Agenten reageerden op een inbraakmelding bij de Joodse synagoge in de Folkingestraat in Groningen. Bij het doorzoeken van de synagoge troffen agenten de 35-jarige Leeuwarder aan. Het bleek dat de andere inbreker ervandoor was gegaan. Later op de dag konden agenten de 29-jarige Eeldenaar op basis van een duidelijk signalement in de omgeving aanhouden. De inbrekers hadden tassen met gestolen spullen klaargezet om mee te nemen. Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De Joodse Gemeente Groningen doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Straatrover aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof. Een 22-jarige man uit t-Zandt liep met twee vrienden op de Brailleweg in Groningen. Plotseling werd zij door een onbekende man aangesproken. Hij bedelde om wat geld. Nadat het slachtoffer een klein geldbedrag had afgegeven griste de bedelaar de portemonnee uit zijn handen en maakte zich rennend uit de voeten. Na een korte achtervolging kon het trio de straatrover achterhalen en vast te pakken. Hij werd vervolgens overgedragen aan gewaarschuwde agenten. De Stadjer werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt of de verdachte verantwoordelijk is voor andere recentelijk straatroven. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van de beroving.

Vijf gewonden bij verkeersongevallen

PROVINCIE GRONINGEN Bij meerdere verkeersongevallen zijn zaterdag vijf personen gewond geraakt.

APPINGEDAM Bij een eenzijdig verkeersongeval raakten zaterdagmiddag twee personen gewond.

Op de Opwiederweg in Appingedam verloor een 23-jarige snorfietsster uit Farmsum de controle over haar snorfiets. Hierdoor kwamen de bestuurster en haar 22-jarige passagier uit Delfzijl lelijk ten val. Beide slachtoffers werden met schaafwonden en letsel in het gezicht door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De snorfiets raakte beschadigd.

GRONINGEN - Op de trompsingel in Groningen ging het ook mis. Een 52-jarige bestuurster uit Groningen zag een 22-jarige automobilist uit Uithuizen over het hoofd. Het 52-jarige slachtoffer werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding raakten beide voertuigen beschadigd.

HOOGEZAND Zaterdagmiddag raakte een 71-jarige vrouw uit Groningen licht gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. In de Kerkstraat in Hoogezand was de vrouw door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig kwijtgeraakt. Zij reed met haar auto een naastgelegen sloot in. Haar auto kwam op de kop in de sloot tot stilstand. De beknelde bestuurster werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Zij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Agenten ontfermden zich over het hondje van het slachtoffer. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

MENSINGEWEER Op de Trekweg in Mensingeweer raakte zaterdagmiddag een fietser (gegevens onbekend) gewond bij een verkeersongeval. De fietser reed op zijn racefiets op het fietspad. Toen hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende tractor bleef zijn schoen in de pedaalklip vast zitten. Hij raakte uit balans en kwam ten val. De trekker reed hierbij over de arm van het slachtoffer heen. De

65-jarige bestuurder van de tractor verleende direct eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten. De wielrenner werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Veendammer bedreigt agent met mes

VEENDAM De politie heeft zaterdagavond een 44-jarige man uit Veendam aangehouden. Een agent zag op een parkeerplaats in de Steenstraat in Veendam dat twee automobilisten ruzie maakten om een parkeerplekje. De agent besloot bemiddelend op te treden. Hij zag dat de 44-jarige Veendammer plotseling een mes trok en hiermee stekende bewegingen maakte in de richting van de agent. De agent kreeg kort daarop hulp van gewaarschuwde collegas. De verdacht bleef zich agressief gedragen in de richting van de agenten. Door met peperspray te dreigen kon de geweldpleger uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het mes werd in beslaggenomen. De agent deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Inbrekers aangehouden

LEEK/ GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht en zondagmorgen twee inbrekers aangehouden. Omstreeks 01:30 uur reageerden agenten op een inbraakmelding in de Benckemastraat in Leek. Twee alerte getuigen hadden een 22-jarige inwoner van Leek betrapt bij een woninginbraak. De getuigen hadden gezien dat de inbreker met een breekvoorwerp een ruit aan de achterzijde van de woning had vernield. Zij pakten de inbreker vast en droegen hem over aan de politie. Het breekvoorwerp werd in beslaggenomen. De Leekster werd ingesloten.

Zondagmorgen werd een 25-jarige man uit Breda aangehouden voor een poging inbraak. Agenten reageerden op een melding van een woninginbraak in de Nieuwe Boteringestraat in Groningen. De bewoonster van het pand werd wakker van gestommel. Toen zij ging kijken zag ze dat een ruitje van de voordeur was vernield. De inbreker werd door gewaarschuwde agenten op een binnenplaats aangetroffen. Hij had zich verstopt achter een bank. De Bredaër moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie onderzoekt beide inbraken. .

Geweldplegers aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagavond twee mannen (19 en 20 jaar) uit Stadskanaal aangehouden voor zware mishandeling. Agenten reageerden op een melding van een geweldsincident op het Gedempte Vledermond in Stadskanaal. Op de Industrieweg troffen agenten het duo aan. Zij zagen dat de 20-jarige Kanaalster bloedspetters op zijn trui had. Het bleek dat beiden even daarvoor ruzie hadden gehad met een man die zijn hond uitliet. De 19-jarige had daarbij de man met een fles in het gezicht geslagen. De man met de hond was daarbij gewond geraakt en had zich uit de voeten gemaakt. Het duo moest voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar meldde zich de vader van het slachtoffer. Zijn zoon (gegevens onbekend) werd op dat moment behandeld in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Beide geweldplegers werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Waar de ruzie om ging werd niet precies duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Bejaarde automobilist rijdt door na aanrijding

VEENDAM De politie onderzoekt of een 76-jarige bestuurder uit Annen nog beschikt over een goede rijvaardigheid. Agenten reageerden zaterdagavond op een melding van een aanrijding op de N33. Het bleek dat de 76-jarige automobilist op de N33 met zijn auto wilde keren. Hierbij kwam hij in aanrijding met een 51-jarige automobilist uit Veendam. De bejaarde automobilist ging er na de aanrijding vandoor. Op basis van kentekengegevens konden agenten de automobilist makkelijk opsporen. De man moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor bedreiging

LUTJEGAST De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige man uit Zwagerbosch aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een bedreiging bij een woning aan de Eibersburen in Lutjegast. Het bleek dat een 35-jarige bewoner even daarvoor was bedreigd door drie personen. Het trio had ook geprobeerd een raam van de woning in te gooien. De daders waren er daarna in een auto vandoor gegaan. Op basis van een signalement konden agenten de 35-jarige verdachte in een auto in de omgeving aanhouden. De twee andere daders waren gevlogen. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 880 ugl (2,0 promille) vastgesteld. De Fries werd voor verder onderzoek ingesloten. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere daders. Waarom de 35-jarige bewoner werd bedreigd werd niet precies duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na huiselijk geweld

GEMEENTE DE MARNE De politie heeft zaterdagnacht een 36-jarige man uit Kloosterburen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 36-jarige ex-vriendin in een haar woning in het gezicht te hebben geslagen. Na de mishandeling kon de verdachte snel worden aangehouden door de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. Het huiselijk geweld traject is opgestart.

Jonge alcomobilist aangehouden

TER APEL De politie heeft zondagmorgen een 19-jarige automobilist uit Odoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten controleerden de automobilist in de Hoofdstraat in Ter Apel. Een blaastest wees uit dat de jonge bestuurder onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 530 ugl (1,25 promille) vastgesteld. Na verhoor kon hij met een rijverbod het politiebureau weer verlaten. Hij moest zijn rijbewijs wel achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Op de bon voor baldadigheid

GRONINGEN - De politie heeft zondagmorgen een 28-jarige Stadjer op de bon geslingerd. Agenten zagen tijdens hun surveillance dat de man zich in de omgeving van de Turfsingel baldadig gedroeg. De man vond het nodig om een paaltje uit de grond te trekken. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij met een bekeuring op zak weer gaan.

Drie gewonden bij steek- en vechtpartij

DELFZIJL - Bij een steek- en vechtpartij in de havenstad zijn zondagmorgen drie personen gewond geraakt. Omstreeks 04:15 uur reageerden agenten op een melding van een vechtpartij op het Molenbergplein in Delfzijl. Het bleek dat een 28-jarige man uit Delfzijl hierbij gewond was geraakt. Hij was met een kapotte fles in zijn gezicht gestoken. Het slachtoffer werd met een snijwond in zijn gezicht naar het ziekhuis gebracht. Al gauw werd duidelijk dat het gevecht zich had voortgezet in een pand aan de Singel in Delfzijl. Daar troffen agenten een 32-jarige Delfzijlster aan die ook gewond bleek te zijn. Hij had een hevig bloedende snijwond in zijn arm. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht. In de omgeving troffen agenten een 24-jarige man uit Delfzijl aan. Hij bleek een snijwond in zijn vinger te hebben. Hij wenste geen enkele bemoeienis van de politie. De politie zette de omgeving van het pand aan de Singel af en stelde een onderzoek in. Er werden twee messen in en nabij de woning aangetroffen. De messen werden door de forensische recherche veiliggesteld voor sporenonderzoek. De politie heeft een 21-jarige man uit Delfzijl aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie heeft nog geen idee was er zich precies heeft voorgedaan en wat de aanleiding is geweest voor de geweldsuitbarsting. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor belediging

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 21-jarige Stadjer aangehouden voor belediging. De man had zich eerder die nacht al vervelend gedragen in de binnenstad. Agenten spraken hem op het Gedempte Kattendiep op zijn gedrag aan. Toen hem te kennen werd gegeven dat hij moest verdwijnen uit de binnenstad liep hij weer terug naar de Pepperstraat. Toen agenten hem wilden tegenhouden begon de Stadjer de dienders te beledigen. Toen hij probeerde weg te rennen werd hij opgevangen door een politie-biker. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Omdat de verdachte onder invloed van alcohol was werd hij ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen kan een bekeuring tegemoet zien. De politie maakt proces-verbaal op.