Politie Twente

Gevaar op de weg
Goor
Een 35-jarige man uit Goor is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni zijn bromfietsrijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij flink dronken op zijn bromfiets reed en een gevaar op de weg was.

Agenten op de fiets zagen de man omstreeks 00.15 uur rijden op de Thomas Ainsworthstraat. Hij voerde geen licht, had geen helm op en zijn bromfiets maakte veel lawaai. Ook was geen kentekenplaat bevestigd op de bromfiets. De agenten gaven hem een stopteken, maar de 35-jarige reed met onverminderde snelheid door, de Laarstraat over. Voorbij de kruising met de Kollaan verminderde hij vaart om door een aantal hekwerken te rijden. Hier gaven de agenten, die hem op de fiets gevolgd waren, hem wederom een stopteken. Weer kon de man ontkomen en reed door, de Putterstraat in. De man reed midden op de weg en verminderde geen snelheid bij diverse kruisingen en straten van rechts. Ook bij het passeren van een cafetaria, waar veel jeugd buiten stond, reed hij met dezelfde snelheid door. Omdat de agenten te fiets hem niet bij konden houden, werd assistentie ingeroepen. Een agent in een dienstvoertuig kwam ter plaatse en versperde de 35-jarige bromfietser uiteindelijk de doorgang op de Scherpenzeelseweg. De man probeerde te ontkomen door vlak voor het dienstvoertuig linksaf de Nachtegaalstraat in te slaan. Hij nam de bocht echter met te grote snelheid, reed tegen een paaltje en kwam ten val. De man verzette zich tenslotte ook nog tegen zijn aanhouding. Hij is meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 2,22 promille aangaf. Zijn rijbewijs is ingevorderd en meerdere processen-verbaal zijn opgemaakt, waaronder voor gevaarlijk rijden en rijden onder invloed. (2011052690)

Met rijontzegging, verlopen rijbewijs en alcohol op achter het stuur Enschede
Een 50-jarige man uit Enschede is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni aangehouden omdat hij met te veel alcohol op een auto bestuurde.

De man werd omstreeks 01.30 uur gecontroleerd aan de Jacob van Ruysdaelstraat. Omdat de blaastest aangaf dat de man te veel alcohol had genuttigd, werd hij meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 1,12 promille uit. Tevens bleek de man een rijontzegging te hebben en was zijn rijbewijs verlopen. Processen-verbaal zijn opgemaakt. (2011052402)

Snorfietser gewond door aanrijding Enschede
Een 26-jarige snorfietser uit Enschede is zaterdag 4 juni gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto, bestuurd door een 29-jarige man uit Enschede.

De snorfietser reed omstreeks 20.35 uur op de Kastanjestraat, komende uit de richting van de Poolmansweg. De 29-jarige automobilist reed op de Elferinksweg en draaide rechtsaf de Kastanjestraat in. Beide mannen kwamen in botsing, waarbij de snorfietser gewond raakte. Hij is met beenletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011052661)

Vrachtwagenchauffeur moet rijbewijs inleveren Vriezenveen
Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Litouwen is vrijdag 3 juni zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met te veel alcohol op een vrachtwagen bestuurde.

Omstreeks 19.50 uur kreeg Politie Twente een melding van een vrachtwagencombinatie die slingerend over de weg reed. Agenten gingen ter plaatse en zagen de vrachtwagen rijden op de afrit N36 bij de Aadorpweg. Ter hoogte van de kruising met De Merel gaven zij de man een stopteken, waar hij niet op reageerde. Bij de stoplichten bij de Verzetstraat werd hem weer een stopteken gegeven, waarop de vrachtwagenchauffeur wel stopte. Hij werd onderworpen aan een blaastest, die aangaf dat de man te veel alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 1,38 promille uitwees. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man werd ingesloten in het Politie Arrestantencentrum, omdat hij nog een schadevergoeding had openstaan. (2011052335)

Met koptelefoon op op de fiets Markelo
Vrijdag 3 juni omstreeks 12.20 uur is een 33-jarige motorfietser uit Zutphen gewond geraakt door een aanrijding met een 16-jarige fietsster uit Markelo.

De fietsster reed op het fietspad aan de Lochemseweg. Bij de kruising met de Stationsweg stak zij de rijbaan over om linksaf te gaan richting Markelo. Zij zag hierbij de motorrijder over het hoofd. Waarschijnlijk heeft zij de motor niet gehoord, omdat zij met een koptelefoon opreed. De motorrijder remde volop en kwam ten val. In zijn val raakt hij de fiets van het meisje aan de voorkant. De 16-jarige bleef ongedeerd. De 33-jarige motorrijder is met schouderletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt het ongeval. (2011052245)

Man gewond bij eenzijdig ongeval Nijverdal
Vrijdag 3 juni is omstreeks 14.50 uur een 68-jarige man uit Nijverdal gewond geraakt. De man fietste door nog onbekende reden tegen een paal en kwam ten val.

De man fietste samen met zijn 65-jarige vrouw op het fietspad aan de Baron van Sternbachlaan. Ter hoogte van de Kapertsweg reed hij tegen een paal en viel op straat. De man is met hoofdletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011052311)

Aanrijding op Almeloseweg
Vriezenveen
Op de afrit van de N36 ter hoogte van de Almeloseweg heeft vrijdag 3 juni omstreeks 07.45 uur een ongeval plaatsgevonden, waarbij een 44-jarige vrouw uit Vriezenveen gewond is geraakt.

Een 26-jarige automobilist uit Losse reed op de afrit van de N36. Bij de kruising met de Almeloseweg zag hij de 44-jarige vrouw, die met haar auto in de richting van Almelo reed, over het hoofd. De auto van de 44-jarige draaide door de botsing om zijn as en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto was dusdanig beschadigd dat het kenteken moest worden ingevorderd. (2011052131)

Motorrijder in de berm
Zenderen
Een 81-jarige motorrijder uit Almelo is vrijdag 3 juni omstreeks 14.10 uur gewond geraakt op de Hertmerweg.

De man was bij het passeren van een tegemoetkomende vrachtwagen ten val gekomen. De 81-jarige verklaarde dat hij te weinig ruimte had gekregen, waardoor hij in de rechterberm terechtkwam en onderuit ging. De vrachtwagenchauffeur verklaarde niks te hebben gemerkt van de val. De 81-jarige is met een pijnlijke voet door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. (2011052274)

Twee mannen aangehouden op verdenking van koperdiefstal Enschede
Een 27-jarige en een 35-jarige man, beiden uit Enschede, zijn vrijdag 3 juni aangehouden op verdenking van diefstal van koper.

Omstreeks 23.30 uur ontving Politie Twente de melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een bedrijfsbus, die geparkeerd stond aan de Nieuw Frieslandstraat. De mannen zouden een schroefdop hebben losgehaald van een plastic buis bovenop het dak van de bus, waarin veelal (koperen) leidingen worden vervoerd. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee mannen lopen die aan het signalement van de melding voldeden. Eén van de mannen rende weg toen zij de agenten in het oog kregen. Een agent zette te voet de achtervolging in en kon hem over het spoor, op een pad parallel aan de Middenweg, staande houden. Tijdens onderzoek werden bij het pad langs het spoor negen koperen buizen aangetroffen. De 27-jarige man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De 35-jarige is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011052387)

Jongeren opgepakt voor openlijke geweldpleging Hengelo
Vrijdag 3 juni, tijdens de Nacht van Hengelo, hebben zich op en rond de Markt een aantal incidenten voorgedaan waarbij personen werden belaagd en geslagen door een groep jongeren.

De groep zou bestaan uit 15 à 20 jongeren van buitenlandse afkomst, vermoedelijk Antilliaans. Zij zouden zonder aanleiding voorbijgangers aangevallen en geslagen hebben.

De incidenten deden zich voor in de Veldbleekstraat en op de Markt tussen 21.15 en 22.45 uur. Onder andere zijn een 16-jarige jongen, een 18-jarige man en een 32-jarige man, allen uit Hengelo, meerdere keren geslagen en gestompt. Vrijdag omstreeks 22.45 uur hebben agenten van Politie Twente drie jongeren uit Hengelo, twee van 15 jaar en één van 16 jaar, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zaterdag meldde zich een vierde aan het bureau, een 15-jarige uit Hoorn. Zij zijn allen voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

De politie vermoed dat de incidenten door dezelfde personen zijn gepleegd en onderzoekt de toedacht. Zij is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die hebben gezien dat een aantal getinte jongeren mensen lastig vielen, sloegen en/of schopten. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011052378 / 2011052539 / 2011052539)

Verkeerscontroles
Politie Twente heeft vrijdag 3 juni verkeerscontroles gehouden.

Ambt Delden
Het Verkeershandhavingsteam heeft van 17.30 tot 20.45 uur een alcohol- en snelheidscontrole gehouden op de Rijssenseweg. Geen van de 79 bestuurders had te veel alcohol genuttigd. Van de 13 automobilisten die de maximum snelheid van 60 km/h overschreden, is van drie het rijbewijs ingevorderd. Twee van hen, een 19-jarige Rijssenaar en een 26-jarige man uit Vriezenveen reden 116 km/h. De derde, een 38-jarige man uit Ambt Delden reed 139 km/h. Processen-verbaal zijn opgemaakt. (2011052353)

Enschede
Aan de Kwinkelerweg is tussen 11.35 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 237 passanten werden 88 verbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 60 km/h, terwijl maximum 30 km/h mag worden gereden. (2011052294)

Twee kinderen gewond door eenzijdig ongeval Hengelo
Op de Torenlaan heeft zaterdag 4 juni omstreeks 22.15 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij twee kinderen uit Hengelo gewond zijn geraakt.

De auto waarin zij zaten was om nog onbekend reden uit de bocht gereden. De twee kinderen, jongens van 12 en 13 jaar, zijn voor onderzoek door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011052786)

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal Hengelo
Politie Twente heeft zaterdag 4 juni omstreeks 16.50 uur een 52-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal.

De vrouw had meerdere goederen gestolen uit een warenhuis aan de Brink. Zij had deze goederen in de winkel uit de verpakking gehaald en de prijskaartjes verwijderd. Toen ze zag dat ze door het winkelpersoneel in de gaten werd gehouden heeft, ze de goederen uit haar tas gehaald en in een schap in de winkel gelegd. Omdat de vrouw al vaker was aangehouden voor winkeldiefstal, is zij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011052622)

Jongen aangehouden voor verboden wapenbezit Enschede
Een 17-jarige jongen is in de vroege ochtend van zondag 5 juni aangehouden voor verboden wapenbezit.

De jongen werd omstreeks 04.30 uur op de Oude Markt gecontroleerd, na een melding van een vechtpartij. Toen agenten ter plaatse kwamen was er geen vechtpartij, maar zagen zij wel groepen jongeren. Een getuige verklaarde dat één van de jongens een ploertendoder bij zich zou hebben. Hij zou deze hebben willen verkopen en verteld hebben dat hij er nog meer te had. Bij controle bleek de jongen het wapen in de buddyseat van zijn scooter te hebben. Het wapen werd in beslag genomen en de jongen werd voor nader onderzoek ingesloten in het Politiearrestantencentrum. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. (2011052748)

Vrouw in scootmobiel gewond
Nijverdal
Een 78-jarige vrouw uit Nijverdal is vrijdag 3 juni omstreeks 15.50 uur gewond geraakt, toen zij met haar scootmobiel op de Constatijnstraat werd geraakt door een auto.

De 78-jarige vrouw reed met haar scootmobiel op de Papaverstraat en stak de Constatijnstraat over, waarbij ze een auto, bestuurd door een 61-jarige man uit Nijverdal over het hoofd zag. De 61-jarige man probeerde een aanrijding te voorkomen door te remmen, maar dit mocht niet baten. De vrouw is met beenletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011052319)

Huisverboden uitgereikt

Enschede

Een 50-jarige man uit Enschede heeft zaterdag 4 juni een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011052336)

Ook een 32-jarige man uit Enschede heeft zaterdag 4 juni een huisverbod opgelegd gekregen, omdat hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011052412)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl

Aanhoudingen bij vechtpartijen Rijssen
Aan de Morsweg hebben zich in de vroege ochtend van zondag 5 juni vechtpartijen voorgedaan, waarbij personen zijn aangehouden. Politie Twente onderzoekt de toedracht van deze incidenten.

Omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten op de fiets een vechtpartij, waarbij een 24-jarige man uit Almelo werd geschopt en geslagen door twee jongemannen. Het slachtoffer is met hoofdletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De twee jongemannen, 17 en 18 jaar, beiden uit Rijssen, zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Van de 17-jarige zijn de ouders in kennis gesteld

Rond 04.30 uur troffen de agenten vechtende jongeren bij de Maximatunnel aan. Zij konden de vechters scheiden en hielden twee 18-jarige mannen uit Deventer aan. Ook zij zijn in verzekering gesteld. (2011052767 / 2011052766)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

4 en 5 juni 2011
Telefoon: 053-4555588


---- --