Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem- Rechercheteam onderzoekt schietincident       |

Een rechercheteam van de politie onderzoekt het schietincident waarbij zaterdagmiddag een 28-jarige man uit Doetinchem zwaar gewond raakte. De toestand van de man is nog altijd zorgelijk.


Om 15.15 uur werd bij de politie gemeld dat in een bos achter het Slingelandziekenhuis in Doetinchem, grenzend aan de 2e Loolaan en de Vennenlaan, geschoten zou zijn. Een eerste onderzoek wees uit een 28-jarige inwoner van Doetinchem bij het schietincident in zijn hoofd is getroffen. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.


Getuigen gezocht

Volgens getuigen zijn na het schietincident vier personen weggerend. Inmiddels is duidelijk dat er mogelijk meer dan vier mensen betrokken zijn geweest bij dit incident. De politie is nog altijd nadrukkelijk op zoek naar mensen die gistermiddag iets hebben gezien of gehoord wat met het schietincident te maken kan hebben gehad. Dat kunnen personen zijn geweest, maar bijvoorbeeld ook wegrijdende voertuigen. De plek waar het schietincident heeft plaatsgevonden is ondermeer voor omwonenden en wandelaars een drukbezochte plek, dus de politie hoopt dat meer getuigen zich melden. Tot nu toe zijn enkele getuigen gehoord.


Team samengesteld

Direct na het incident is de politie een uitgebreid onderzoek gestart en is een rechercheteam samengesteld bestaaande uit ongeveer 25 politiemensen. Het technische onderzoek ter plaatse is afgelopen nacht afgerond.


De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met het schietincident, met klem te bellen met 0900 - 8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


2011076318


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --
|     |Eibergen - Snorfietser probeert politiebiker te           |
|     |ontvluchten                                               |

De politie heeft zaterdagavond 4 juni een 19-jarige man snorfietser uit Eibergen aangehouden wegens zijn gevaarlijke rijgedrag. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.


Politiebikers kwamen de man rond 23:20 uur tegen op de Kruiskamplaan in Eibergen. Omdat de snorfietser zonder licht reed werd hij door hen gemaand om te stoppen. Dit negeerde hij, waarna de snorfietser de N18 opreed richting Groenlo en er vandoor ging. Een van de politiebikers zette de achtervolging in.


De man stak van het ene fietspad over naar het andere en ging daarna op de linkerrijbaan van de N18 rijden. Toen er een auto naderde op een plek waar beide rijbanen gescheiden worden door stoepranden, kon de man nog net op tijd van rijbaan wisselen via een fietsoversteekplaats. Door deze actie raakte de 19-jarige wel aan het slingeren en kwam even verderop ten val. Ook na de val zette de bestuurder zijn vlucht rennend voort. De politiebiker achterhaalde hem al snel, maar op datzelfde moment werd de snorfiets, die op de rijbaan was blijven liggen, overreden door een auto. De snorfiets, die onverzekerd bleek, is total loss en ook de auto liep schade op.


De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Een blaastest wees uit dat de man niet onder invloed van alcohol was. Wel krijgt hij een proces-verbaal wegens zijn gevaarlijke rijgedrag, het negeren van een stopteken van de politie, onverzekerd rijden en rijden zonder licht. De snorfiets is in beslag genomen, mede omdat er een kentekenplaatje op zat die niet bij de snorfiets hoorde. De politie onderzoekt de herkomst van de snorfiets.


2011076438

|     |Lichtenvoorde - Drie jongens mishandeld                   |

De politie onderzoekt de mishandeling van drie jongens (twee van 19 en een van 20 jaar oud) uit de gemeente Bernheze in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni in Lichtenvoorde.


De politie werd om 04:30 uur gebeld over het voorval op de Europaweg in Lichtenvoorde en trof de jongens ter plekke aan. Twee van de drie jongens zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen was kort buiten bewustzijn geweest en klaagde over hoofdpijn, bij de andere
jongen was een tand afgebroken. Zij bleken zonder aanleiding in elkaar te zijn geslagen, ook nadat zij al op de grond lagen. De jongens waren lopend op weg naar hun
logeeradres toen zij drie nog onbekende jonge mannen tegenkwamen. Een van hen pakte in eerste instantie een mobiele telefoon af van een van de Brabantse jongens, maar snel daarna begonnen de daders het drietal uit Bernheze te slaan en te schoppen. Daarna renden de daders naar een verderop geparkeerde auto, die de N-18 richting Lichtenvoorde opreed. De auto leek op een Opel Astra.


De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen, of mensen die aanslaan op het signalement van de daders en de auto waar zij in reden.


De daders zijn alle drie ongeveer 20 jaar oud en hebben een getinte huid en zwart haar. Twee van hen hebben een vrij breed en gespierd postuur, de derde dader is wat mollig. De drie mannen zijn vrij lang. De gespierde jongens ongeveer 1.80/1.85 lang, de wat forsere man is ongeveer 1.90/1.95 lang. Qua kleding is bekend dat een van de gespierde jongens donkere kleding droeg met een donkerblauwe spijkerbroek met witte vlekken of strepen. De forsere man droeg een rood shirt met grijze opdruk.


Getuigen of tipgevers kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


2011076571

|     |Doetinchem - Veel te veel gedronken, rijbewijs kwijt      |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 juni een 46-jarige man uit Wehl aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 01:00 uur staande gehouden op de Doetinchemseweg in Loerbeek. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,1 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011076457

|     |Wehl/Doetinchem/Gaanderen - Onderzoek naar insluiper      |

Donderdagavond 2 juni is op de Stationsstraat in Wehl een 26-jarige man uit Doesburg aangehouden op verdenking van diefstal en insluiping aan de Leemkuilseweg in Wehl. Inmiddels is duidelijk dat de man mogelijk meer insluipingen, inbraken en diefstallen gepleegd heeft op 2 juni, ondermeer in Doetinchem en Gaanderen. De politie is nog op zoek naar een fiets die de man gebruikt heeft.


Een oplettende buurtbewoner had op 2 juni een onbekende man bij de woning aan de Leemkuilseweg in Wehl zien wegfietsen en vond dit verdacht. Toen de bewoonster, die in de voortuin aan het werk was, gewaarschuwd werd kwam men tot de ontdekking dat een portemonnee uit de woning was weggenomen. Direct is de buurtbewoner op zoek gegaan naar de onbekende man. Ook is de politie gealarmeerd. Agenten troffen de buurtbewoner en de man aan bij het station. De man was op dat moment in het bezit van wat geld en een fiets, die van diefstal afkomstig bleek. De fiets was dezelfde dag, voor 07:00 uur 's ochtends, weggenomen vanaf de inrit van een woning aan de Swammerdamlaan in Doetinchem.


De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Hij bleek in Gelderland-Midden geregistreerd te staan als veelpleger. Uit onderzoek bleek ondermeer dat de man ook verantwoordelijk was voor de insluiping aan de Pattonstraat in Doetinchem, ook op 2 juni. Hier was de insluiper in een woning overlopen en ging hij er bij het zien van de bewoonster snel vandoor. Een oplettende buurtbewoner wist nog een sieradenkistje die de man mee probeerde te nemen af te pakken.


De insluiper ging er toen fietsend vandoor richting de Caenstraat, op een grijs/blauwe Batavus herenfiets, waarin een sleutel zit met een blauw label. Waar deze fiets gebleven is, is onduidelijk. De politie roept degene die de fiets mogelijk gevonden heeft of ergens heeft zien staan op om de politie te bellen via 0900-8844.


2011075396 / 2011075324 / 2011076214


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --