Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 14.10 uur

Utrecht, 05-06-2011

Ongeluk veroorzaakt met gestolen auto

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mannen van 20 en 21 jaar uit Amersfoort aangehouden voor het verlaten van de plaats waar zij een ongeval veroorzaakten.

Om 6.45 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een auto die een voortuin aan de Dorresteinweg ingereden was. Direct hierna waren twee mannen weggerend. Volgens een getuige zat een van de mannen nog in de bosjes in de buurt. Hij kon aangehouden worden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 660 ugl.

In de auto werd het rijbewijs van een andere man gevonden. Deze had zich ondertussen op het bureau gemeld om aangifte te doen van zijn gestolen auto. Hij bleek ook onder invloed te zijn, blies 720 ugl, en bekende even later dat hij de auto bestuurd had. Hij werd ook aangehouden.

Rijden onder invloed

LEUSDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 18-jarige beginnend bestuurder uit Leusden aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 01.00 uur zag een agent in burger twee brommerrijders op het fietspad aan de Zuiderinslag. De verdachte was een vriend van hem op een andere brommer aan het trekken en had geen helm op. Hij werd staande gehouden en gecontroleerd op alcohol. De verdachte bleek onder invloed en op het bureau blies hij 390 ugl. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd gevorderd.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 33-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.25 uur zagen agenten zagen de vrouw op haar snorfiets slingerend en zonder licht over de Genestetlaan rijden.Uit de blaastest bleek dat zij teveel had gedronken. Zij werd aangehouden en op het bureau blies zij 560 ugl. Haar rijbewijs werd gevorderd, ze kreeg een rijverbod van 8 uur en tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.