Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Man rijdt onder invloed tegen andere auto | |
Zaterdagavond 4 juni heeft de politie een 71-jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij, vermoedelijk onder invloed van alcohol, tegen een andere auto aanreed op het Schubertplein in Apeldoorn.


De politie werd rond 20:50 uur gebeld over het voorval. Ter plekke bleken meerdere mensen gezien te hebben dat de 71-jarige automobilist tegen een andere geparkeerde auto aan reed. De aangereden auto kwam er zonder schade vanaf, maar de 71-jarige man bleek zeer waarschijnlijk behoorlijk onder invloed van alcohol. De agenten moesten de man meermaals ondersteunen om te voorkomen dat de man, die zeer onvast ter been was, omviel. Ook rook zijn adem sterk naar alcohol. Zowel de blaastest als de ademanalyse op het politiebureau zijn, ondanks herhaalde pogingen, niet gelukt. Hierop is een arts naar het politiebureau gekomen om bloed af te nemen van de man. Zijn rijbewijs is ingenomen.


2011076390

|     |Apeldoorn - Laptops weggenomen uit woning                 |

Zaterdag 4 juni is er ingebroken in een woning aan de Langeweg in Apeldoorn. Er zijn laptops weggenomen.


De inbraak is rond middernacht ontdekt en heeft zaterdagmiddag of -avond plaatsgevonden. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2011076481

|     |Apeldoorn - Zakkenroller slaat van zich af                |

Zaterdag 4 juni is een zakkenroller door meerdere mensen achterna gezeten nadat hij was betrapt op diefstal van een portemonnee in het restaurant van een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De man wist helaas te ontkomen.


Rond 15:30 uur betrapte een medewerkster van het restaurant de man, die samen met een andere man aan een tafeltje zat, op het wegnemen van een portemonnee uit de tas van een oudere vrouw aan een nabijgelegen tafel. Zij sprak de man hierop aan, die meteen begon te schreeuwen en de medewerkster ook sloeg toen zij de man probeerde tegen te houden. Beide mannen renden hard weg, achterna gezeten door meerdere personeelsleden. Bij de uitgang werd een winkelende vrouw tegen een stellage aan geduwd, waardoor een grote glasplaat kapot viel. Één van de mannen sloeg linksaf, de ander rechtsaf. Een passerende scooterrijder nam een personeelslid achterop en achtervolgde een van de mannen. Ook een motorrijder hielp met de achtervolging. Helaas raakte men de mannen in de omgeving van het station kwijt. Vermoedelijk zijn ze in een blauwe auto gevlucht. Ook de ondertussen gealarmeerde politie heeft met meerdere eenheden uitgekeken naar de mannen, maar hen niet meer aangetroffen. De gerolde portemonnee is weggegooid door de verdachten, en weer in het bezit van de oudere vrouw. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van beide mannen.


2011076309


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --