Ingezonden persbericht


SCHITTEREND HEMELVAARTWEEKEND BESLUIT GEWELDIG VOORZEIZOEN

Een prachtig voorseizoen met als bekroning een zomers Hemelvaartsweekend. Met stijgingen van bezoekaantallen bij enkelen van wel 25 tot 40% zorgt dit voor een stralende start van het zomerseizoen voor de Nederlandse attracties. Nederlandse en buitenlandse gasten hebben volop kunnen genieten van wat Nederland Attractieland te bieden heeft.

Naast strand, zee, zon en duinen hebben ook de Nederlandse attracties vele tienduizenden gasten ontvangen.

DIERENPARK EMMEN verwelkomde een dubbel aantal abonnementhouders in vergelijking met vorig jaar. Het aantal overige gasten was iets lager dan vorig jaar, maar die hebben waarschijnlijk gewacht tot aanstaand Pinksterweekend, want dan kunnen ze ook de pas gearriveerde leeuwen zien.

Het verblijf van de leeuwen is nog niet geopend, maar er is veel aandacht voor. Aanstaande donderdag zullen ze het verblijf openen en zal Zulu met zijn 2 nieuwe vrouwen op onderzoek uit kunnen gaan. Ook kunnen in deze week een aantal winnaars van de brulprijsvraag komen "slapen bij de leeuwen".

CANAL COMPANY AMSTERDAM
Het is heerlijk weer en druk in Amsterdam, de hotels zitten vol en er zijn veel buitenlandse toeristen voor een lang weekend op bezoek in Amsterdam. De boten van Holland International en Grayline zitten vol met toeristen die graag de stad op de beste manier vanaf het water willen ervaren. Ook de hop-on-hop-off Canal Bus is zeer in trek om op geheel eigen wijze de stad te verkennen en de diverse musea en attracties te bezoeken. Met een aangepaste dienstregeling voor de verwachte drukte worden alle mensen van en naar hun bestemming gebracht. De waterfietsen zijn allemaal in gebruik en varen door de grachten. En ook de Canal Hoppers, de elektrische sloepen van Canal Company, zijn met mooi weer voor binnenlandse en buitenlandse toeristen een blijvend groot succes. Canal Company schat dat het totaal aantal gasten dat zij dit Hemelvaartsweekend op haar boten verwelkomt 25% hoger zal liggen dan vorig jaar.

WALIBI HOLLAND BIDDINGHUIZEN
Het was gezellig druk de afgelopen dagen in het park. Dankzij de heerlijke temperaturen wisten de gasten de waterattracties goed te vinden. Daarnaast bleek de achtbaan Speed of Sound zeer populair. De rit van deze gethematiseerde attractie wordt omlijst door het populaire nummer Hello World gezongen door de groep W.A.B. Deze groep is samen met zijn rivaal de Skunx in Walibi Holland dagelijks te zien op het hoofdpodium. Door het prachtige weer en de goede bezoekersaantallen kijken zij dan ook zeer tevreden terug op dit Hemelvaartweekend.

ATTRACTIEPARK TOVERLAND SEVENUM
Het was een fantastisch, Magisch Mooi, lang weekend, waarin Toverland haar tienjarig bestaan vierde. Het begon donderdag al, met veel bezoekers, gasten ontdekken steeds meer de kracht van Toverland bij mooi weer! Het was erg druk in het buitengebied rondom de waterspeelplaats en het Troy-gebied, waar de gasten genoten van de vele extra horeca locaties. Op vrijdag en zaterdag was het drukker dan verwacht met een bezoekersaantal van maar liefst 40% boven prognose. Dit kwam door het mooie weer en natuurlijk het 10-jarig jubileum.

Op Twitter volgen de enthousiaste berichten over dit feest en het spectaculaire vuurwerk. Al met al een drukbezocht Toverland met veel genietende mensen in het buitengebied en rondom het water. Duidelijk drukker dan in 2010.

DOLFINARIUM HARDERWIJK
Ondanks de regen en onweersbuien deze zondag, kijkt Dolfinarium heel tevreden terug op het Hemelvaartweekend. Donderdag was een topdag en ook vrijdag kenmerkte zich door hogere aantallen bezoekers. En ondanks de hitte was het ook zaterdag gezellig druk. Er waren niet alleen meer bezoekers dit weekend in Dolfinarium, ook de eigen populatie nam toe met de geboorte van een vrouwtjeszeeleeuw in de nacht van vrijdag op zaterdag. Rond 00.15 uur is zeeleeuw Sade bevallen van een gezonde baby. Moeder en jong maken het goed en zijn zichtbaar voor publiek. Sade is een ervaren moeder die al 4 succesvolle bevallingen achter de rug heeft. De bevalling van haar jongste kind zette zich al in op donderdagavond. Moeder verloor aan het einde van de dag bloed wat een teken is dat de bevalling aanstaande is. Toch duurde het nog ruim 24 uur voor de baby ter wereld kwam. Het jong is er ter wereld gekomen in het bijzijn van trainers en verzorgers. (foto als bijlage)

FLORIADE 2012 VENLO
Ook tijdens het Hemelvaartweekend blijkt de kabelbaan attractie van Floriade 2012 in Venlo een grote aantrekkingskracht te hebben op de bezoeker. Terwijl de Floriade nog niet eens de hekken officieel heeft geopend komen er toch al duizenden bezoekers een kijkje nemen op het terrein in aanbouw, maar dan vanuit de lucht. Vanaf het moment van opening van de 1,1 kilometer lange kabelbaan, eind april, tot en met dit weekend hebben er al 9500 bezoekers gebruik gemaakt van de grootste kabelbaan van Nederland. De Floriade organisatie verwacht met Pinksteren de 10.000ste bezoeker te verwelkomen. Veel bezoekers komen met de fiets. Ruim 40% uit Duitsland. De organisatie spreekt van een groot succes, zeker in combinatie met de 400.000 tickets die nu al zijn afgenomen door touroperators. "Dit bewijst dat de Floriade, een jaar voor opening, al immens populair is. Dit geeft ons vertrouwen dat de Floriade die wij aan het bouwen zijn een zeer succesvolle zal worden", aldus Paul Beck, algemeen directeur van Floriade 2012. Het grootste theater van de natuur opent op 5 april 2012 voor de bezoeker de poorten. Tot en met september van dit jaar zijn de kabelbaan en het previewcenter te bezoeken op donderdag tot en met zondag. Voor openingstijden, tickets en routebeschrijving kijk op www.floriade.nl

DUINRELL WASSENAAR
Dit zonnige Hemelvaartsweekend zorgt bij Duinrell in Wassenaar ook nu weer voor zomerse taferelen. Camping en Duingalows zijn allemaal volgeboekt. En natuurlijk zijn ook het Attractiepark met onder meer de spetterende waterattracties, als Splash, Waterspin en Aquashute en het TIKIBAD bijzonder in trek. Het aantal bezoekers in het attractiepark is vergelijkbaar met voorgaande jaren.

AVONTURENPARK HELLENDOORN
Avonturenpark Hellendoorn, dat in 1936 door Jan van den Berg sr. werd opgericht als ontspanningsoord, viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Wat begon als theehuis met een speeltuin is in 75 jaar van sprookjestuin 'De Elf Provinciën' uitgegroeid tot een attractiepark van formaat. Avonturenpark Hellendoorn organiseert het gehele jaar door allerlei bijzondere jubileumactiviteiten om haar verjaardag te vieren. Ook dit Hemelvaartsweekend was er weer van alles te doen. Heel veel aandacht trok een Zweeds promotieteam waar de bezoekers zich konden laten fotograferen met een 'Eland'. Het Duitse bezoek toonde een duidelijke stijging en voor het tweede achtereenvolgende jaar zag Avonturenpark Hellendoorn het bezoek met Hemelvaart met 6% toenemen.

Eindhoven, 5 juni 2011