Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 14.55 uur

Utrecht, 05-06-2011

Vernieling winkelruit

BAARN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 01:50 uur een winkelruit aan de Laanstraat vernield.

Een nog onbekende jongeman gooide een fles tegen de winkelruit waardoor deze brak.

Getuigen houden een jongen staande die later door de politie aangehouden wordt. Het is niet duidelijk wat zijn rol was en hij werd heengezonden.

Vernieling

EEMNES - In de nacht van zaterdag op zondag werden twee jongens van 17 en 18 jaar uit Eemnes aangehouden voor vernieling.

Tussen 02.40 en 3.40 werd er door een groep jongens aan de Laarderweg verschillende vernielingen gepleegd. Toen de politie ter plaatste kwam, zagen zij diverse goederen waaronder bloembakken op straat liggen en op dat moment rende een groep jongeren weg. Twee ervan konden aangehouden worden. Ze zijn voor verhoor naar het bureau meegenomen.

Politie zoekt getuigen - horecagelegenheid overvallen

BAARN Aan de Oosterstraat vond in de nacht van zaterdag op zondag een overval plaats.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding van een overval op een horecagelegenheid die op dat moment reeds gesloten was. Drie overvallers drongen de zaak binnen en bedreigden een medewerker met een steekwapen. Hij raakte niet gewond. Met een buit die bestond uit geld zijn de mannen er vervolgens vandoor gegaan op een rode scooter in de richting van de Sumatrastraat. Meerdere agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken naar de mannen, maar troffen ze niet meer aan.

De verdachten hadden alle drie een licht getinte huidskleur. Een van hen droeg een donkerkleurige helm en een andere een petje.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Indien u iets gezien heeft en beschikt over andere nuttige informatie, belt u dan met de politie van het districht Eemland noord, via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.