Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 14.55 uur

Utrecht, 05-06-2011

Bedreiging Kanaalstraat

UTRECHT - Op vrijdagochtend werd aan de Kanaalstraat een 64- jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een medewerker van een slagerij had bedreigd.

De man kwam rond 12.00 uur de slagerij binnen en begon een gesprek met de eigenaar. Toen de eigenaar de man vroeg de zaak te verlaten, bedreigde hij hem en een andere aanwezige in de zaak. Vervolgens fietste hij richting een gebedshuis in de Kanaalstraat en riep daar normaals een aantal bedreigingen. De man kon daar even later aangehouden worden. Hij is voor verhoor naar het bureau meegenomen.

Hennepkewekerij ontmanteld

UTRECHT Op vrijdagmiddag werd omstreeks 15.00 uur in een woning aan de Koningslaan een hennepkwekerij ontmanteld.

Na een anonieme melding werd op het adres aan de Koningslaan een hennepkwekerij aangetroffen. Tevens werd geconstateerd dat er stroom werd afgetapt wat leidde tot een gevaarlijke situatie. In totaal nam de politie 357 planten en de bijhorende apparatuur in beslag. Alles werd vernietigd.

De politie stelt verder onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Ruit ingeslagen

UTRECHT Op zaterdagavond werd een 41- jarige vrouw uit Utrecht aangehouden nadat zij een ruit had ingeslagen.

De vrouw belde rond 22.00 uur bij een 69 jarige bewoner aan het Ondiep aan. Om verhaal te halen over iets dat speelt tussen bekenden van hen. Omdat de bewoner haar niet te woord wilde staan deed hij deur weer dicht. De vrouw sloeg vervolgens een ruit in.

De vrouw was onder invloed van alcohol, is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fiets gestolen

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Utrecht aangehouden omdat zij een fiets aan het stelen waren.

Omstreeks 2.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat vier jonge jongens aan het Vlieland een fiets aan het stelen waren. Ter plaatse trof de politie vijf fietsen aan waarvan één met een beschadigd slot. Een van de jongens had er volgens de anderen niets mee te maken en werd naar huis gestuurd. De anderen zijn aangehouden voor diefstal en naar het bureau meegenomen voor verhoor.

Twee keer aangehouden voor rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag werd een 33- jarige man uit Utrecht twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed.

Bij de eerste aanhouding blies de man 600 ugl op het bureau en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Toen hij vervolgens in vrijheid gesteld werd liep hij rechtstreeks naar zijn auto die op de Marnixlaan geparkeerd stond en stapte in om weg te rijden. Terwijl hij een rijverbod had.

Hij werd omstreeks 03.00 uur voor de tweede keer aangehouden en blies toen 560 ugl. Zijn auto is in beslag genomen.

Mishandeling

UTRECHT Vrijdagmiddag vond aan de Edmund Eyslerstraat een zware mishandeling plaats.

Een 40 jarige man sloeg en schopte rond 16.00 uur een 11 jarige jongen. Na de mishandeling stapte de man in zijn auto en reed weg. De jongen moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld worden. Wat de aanleiding is geweest is nog niet duidelijk, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanranding, de politie zoekt getuigen

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Kanaalstraat ter hoogte van de Croeselaan een vrouw aangerand.

In de Kanaalstraat werd de vrouw omstreeks 00.30 uur door een scooterrijder van haar fiets getrokken. Hij betastte haar onzedelijk. De vrouw wist de verdachte van zich af te slaan en vluchtte een horecagelegenheid in.

Signalement: man van rond de 24 jaar, ongeveer 1.80 m lang met krullend donkerblond haar. Hij droeg een lichte kleur T-shirt, een spijkerbroek en lichte gympen. Hij had geen helm op en zijn scooter was rood, wit en zwart.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets gezien hebben of weten wie de dader is kunnen bellen met 0900-8844.

Vier jongens aangehouden voor vernieling

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag werden vier jongens in de leeftijd van 15, 18, 19 en 20 jaar uit Utrecht aangehouden voor het vernielen van een busje.

Omstreeks 3.30 kwam bij de politie een melding binnen van vernieling van een busje met een verkeersbord door vier jongens aan de Diamantweg. Op de Maasstraat werden de vier verdachten aangetroffen. Zij werden aangehouden en naar het bureau overgebracht voor verhoor.