Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 15.25 uur

Utrecht, 05-06-2011

Verlaten plaats ongeval

VIANEN Vrijdagavond werd rond 23.00 uur een 51-jarige man uit Vianen in zijn woning aangehouden na het verlaten van de plaats waar hij een ongeval veroorzaakt had.

De man was met zijn vrachtwagen tegen het viaduct op de A2 bij de Stuartweg aangereden en had daar schade veroorzaakt. Vervolgens had hij bij zijn woonhuis de vrachtwagen geparkeerd en daar ook forse schade aan de woning gemaakt.

Vermoedelijk was de man onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau meegenomen.

Ruzie

HOUTEN Zaterdagavond werd rond 21.00 uur een 25-jarige man uit Houten aangehouden na vernieling van een ruit van een eetgelegenheid aan Het Rond.

Een groep vrienden kreeg onderling ruzie. De verdachte maakte zich erg kwaad en sloeg een van de ruiten van de eetgelegenheid in. Hij werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau meegenomen. De verdachte heeft aangegeven dat hij de schade gaat betalen.

Autobrand

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Dassenweide een auto in brand gestoken.

Omdat de auto dicht tegen een woning aan stond probeerde de brandweer de deur van de woning te forceren om de bewoners te waarschuwen. Uiteindelijk werd de bewoonster wakker en kon zij zelf de deur opendoen.

Door buurtbewoners werd vlak er voor de brand geschreeuw en een scooter gehoord. De politie vraagt iedereen die meer weet over deze brand zich te melden via 0900-8844.

Fietsendiefstal

NIEUWEGEIN Zaterdagavond werden drie jongens van 12, 13 en 14 jaar uit IJsselstein aangehouden voor fietsendiefstal.

Agenten zagen de drie jongens rond 22.15 uur op de Zilverfazant op een herenfiets rijden. Toen de jongens de agenten zagen reden ze het gras op en sprongen van de fiets af. De agenten zetten de achtervolging in. Een van de jongens kon aan de Fuutstraat aangehouden worden. Hij werd naar het bureau overgebracht. Hij had verschillende gereedschappen en een loper bij zich. De andere twee jongens konden later bij de tramhalte van de Doorslag aangehouden worden. Zij zijn ook voor verhoor naar het bureau meegenomen.