Politie Kennemerland

Persberichten 3, 4 en 5 juni

Regio Kennemerland, 05-06-2011

Zakkenroller op het strand betrapt
ZANDVOORT, 4 juni Op het strand van Zandvoort werd zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur een man aangehouden voor zakkenrollen en diefstal. De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was een agent in vrije tijd opgevallen, doordat hij telkens bukte bij tassen en een rugzak wegnam en ergens verstopte. Hierop werd de verdachte staande gehouden en overgedragen aan de mensen van de Strandpolitie. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie waarschuwt vooral geen spullen onbeheerd achter te laten, zakkenrollers en tasjesdieven zijn overal!

Jeugd aangehouden na vernielen wachthuisje
OVERVEEN, 4 juni Politiemensen reageerden omstreeks 22.15 uur op de melding dat een wachthuisje op het perron van station Overveen vernield was. Een en ander zou door een groepje jeugd gedaan zijn. In de omgeving van het station werd inderdaad een groepje jongeren gezien, dat ervan door ging bij het zien van de agenten. Vijf werden er uiteindelijk aangehouden, de jongens van 16 en 17 jaar afkomstig uit Nieuw-Vennep en Hoofddorp, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd van de jongens zijn hun ouders in kennis gesteld. De rol van eenieder wordt onderzocht.

Politie houdt man aan na mishandeling
NIEUW-VENNEP, 5 juni Politiemensen hielden omstreeks 05.30 uur een man aan na mishandeling van een andere man. De 22-jarige verdachte was een woning aan de Heideveld ingegaan, nadat hij daar al eerder in de nacht stampij had staan maken. In de woning had hij de aanwezige man en zijn ex-vriendin mishandeld.
De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Ruiten vernield, politie zoekt getuigen
NIEUW-VENNEP, 4 juni De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of meer weten van een vernieling van ruiten aan het Lentepark. Tussen vrijdagavond 22.30 en zaterdagochtend 08.00 uur hebben onbekenden met kiezels twee grote ramen beschadigd. Mensen met informatie wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuw-Vennep.

Auto vliegt uit de bocht, bestuurder onder invloed IJMUIDEN, 5 juni Op de Planetenweg vloog zaterdagnacht een auto uit de bocht, ramde de middenberm en botste op een geparkeerd staande auto. De 24-jarige automobilist uit IJmuiden had geen idee waardoor de macht over het stuur verloor. Een blaastest gaf uitsluitsel: de man bleek meer dan 1,6 promille in zijn bloed te hebben. De man was zo fors onder invloed van alcohol dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg de man processen-verbaal voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding onder invloed.

Politie houdt inbreker aan
HAARLEM, 5 juni Politiemensen reageerden zaterdagnacht omstreeks 03.10 uur op de melding, dat er werd ingebroken in een woning aan de Suzette Noiretstraat. Met meerdere eenheden werd direct gezocht in de directe omgeving. In een tuin werd de verdachte aangetroffen die er rennend vandoor ging en uiteindelijk een schuurdak op vloog. De 24-jarige Leidense verdachte werd echter erg bang van een politiehond, waarna hij naar beneden kwam. De man is aangehouden. Bij het fouilleren van de man werd divers inbreekgereedschap aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast had de man spullen bij zich uit het huis waarvan bij de politie de inbraak was gemeld. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Agressieve insluiper
HAARLEM, 4 juni Politiemensen hielden zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur een man voor diefstal. Een medewerker van de rijschool aan de Judith Leysterstraat zat buiten met een andere man toen hij de verdachte de rijschool binnen zag lopen. De man vermoedde dat dit voor een rijles was. Toen de verdachte met een helm naar buiten kwam lopen en de helm in zijn fietsmand legde, herkende de rijschoolmedewerker zijn helm en handschoenen. De mannen hebben geprobeerd de verdachte aan te houden, maar die was agressief en sloeg om zich heen. De politie was gealarmeerd, die de 35-jarige man verdachte uit Leuven aanhield.

Verdachten aangehouden na mishandeling met ketting HAARLEM, 4 juni In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.45 uur vond op het Soendaplein een vechtpartij tussen twee groepjes plaats waarbij ook met een ketting werd gezwaaid. Ter plekke bleek dat er een onenigheid was ontstaan toen twee scooters elkaar geraakt hadden tijdens het passeren. Tijdens de onenigheid was 34-jarige Haarlemmer met een kettingslot in zijn gezicht geslagen. De drie verdachten, op twee scooters waren er vandoor gegaan.
Een uur later zagen agenten drie jongens op twee scooters rijden op de Delftlaan, die precies aan het signalement voldeden. Zij zijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De drie Ijmuidenaren van 19, 19 en 21 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer heeft in elk geval een gebroken neus en een gebroken jukbeen te hebben opgelopen als gevolg van de mishandeling.

Jongens aangehouden voor belediging
HAARLEM, 4 juni Politiemensen hielden vrijdagnacht rond 02.30 uur in de Smedestraat twee jongens aan voor belediging. De twee, Haarlemmers van 18 jaar oud, vonden het nodig zich te bemoeien met de hulpverlening voor iemand die onwel was geworden. Na herhaaldelijk vorderen van de agenten zich te verwijderen, liep het tweetal door, maar niet zonder een aantal keer luid een forse belediging te roepen aan het adres van de agenten. In eerste instantie zouden jongens een bekeuring krijgen, maar aangezien zij weigerden hun identiteitsgegevens te geven zijn de twee aangehouden. Een van hen ging er nog kort vandoor maar kon na een korte achtervolging weer in de kraag worden gevat. Beiden zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De jongen die was weggerend is de nacht in de cel gebleven en zaterdagmiddag heengezonden. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De ander is direct vrijdagnacht met een proces-verbaal heengezonden.

Alcohol in het verkeer

Alcoholcontrole Heemstede: 8 drankrijders aangehouden HEEMSTEDE, 4 en 5 juni De verkeerspolitie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Zandvoortselaan bij 225 bestuurders een blaastest afgenomen. De politie controleerde vanaf zaterdagavond 21.00 uur tot en met zondagnacht 01.00 uur op het rijden onder invloed van alcohol. Maar liefst 8 drankrijders werden op de Zandvoortselaan uit het verkeer gehaald en aangehouden. Onder hen bevond zich een Fransman, die na overleg met Justitie een fikse boete moest betalen. Hij kreeg tevens een tijdelijk rijverbod mee. Ook een snorfietser bevond zich onder de drankrijders: de bestuurder bleek bijna viermaal de maximale grens overschreden te hebben en zijn rijbewijs werd dan ook direct ingevorderd. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole Bloemendaal: 4 drankrijders aangehouden BLOEMENDAAL, 4 juni De verkeerspolitie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Bloemendaalseweg rond 18.00 uur maar liefst 4 drankrijders aangehouden. De politie liet 125 personen blazen en hierbij werden 3 snor- en/of bromfietsers aangehouden en een automobilist, omdat zij onder invloed van alcohol hadden gereden. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt. Het rijden onder invloed is een misdrijf: Het drinken van 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico met 100%. Ongevallen met als oorzaak drank zijn de meest ernstige ongevallen. Daarom controleert de verkeerspolitie in Kennemerland 24 uur per dag op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Alcoholcontrole Beverwijk/Wijk aan Zee: 5 drankrijders aangehouden BEVERWIJK, 3 juni De verkeerspolitie heeft vrijdagavond op twee locaties alcoholcontroles gehouden: op de Spoorsingel in Beverwijk en op de Zeestraat in Wijk aan Zee. In totaal werden 5 drankrijders aangehouden. Twee van de drie aangehouden drankrijders op de Zeestraat bleken zo ernstig onder invloed van alcohol te verkeren, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde. Onder hen bevond zich een 26-jarige vrouw, beginnend bestuurder en woonachtig in Heemstede. Zij bleek bijna 7x de maximale limiet te blazen. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt. Meer informatie over wat alcohol met een bestuurder doet, is te vinden op:
http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/overtredingen/alcohol_en_drugs/

Alcoholcontrole Zwanenburg: 2 drankrijders aangehouden ZWANENBURG, 3 juni De politie heeft vrijdagavond tussen 18.30 en 20.30 uur op de Weerenweg het passerende verkeer gecontroleerd op rijden onder invloed. Twee bestuurders bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd (2 x)
HAARLEM, 3 juni Politiemensen controleerden vrijdagavond op de Jan Gijzenkade een 51-jarige Haarlemse bromfietser op het rijden onder invloed. Dit bleek niet tevergeefs, de man bleek met een promillage van 2,44 in het bloed deel te nemen aan het verkeer. Dit is bijna 5 keer de wettelijk maximaal toegestane waarde. De man is direct van de weg gehaald, zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.
HAARLEM, 4 juni Politieagenten zagen zaterdagnacht een scooter rijden op de Leidsevaart die opviel door de pittige snelheid. Toen de agenten de bestuurder wilden aanspreken op zijn gedrag, roken zij een flinke alcohollucht, daarnaast was de man onvast ter been. Na ademanalyse bleek de 45-jarige Haarlemmer een promillage van 1,58 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd, daarnaast kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Politie betrapt vernielers
HEEMSTEDE, 5 juni Een politieagent zag zaterdagnacht omstreeks 04.45 uur op de Binnenweg een drietal fietsers rijden. De agent heeft korte tijd achter de drie aangereden en zag een van hen tot twee keer toe tegen een aantal fietsen aantrappen die daardoor omvielen. Toen de jongens werden staande gehouden, verklaarde een van hen, een 17-jarige Haarlemmer, de fietsen te hebben omgetrapt. Hij bleek fors onder invloed van alcohol, bij hem werd een promillage van 1,24 gemeten. Hiervoor kreeg de jongen een proces-verbaal. Daarnaast werd zijn vader wakker gemaakt en in kennis gesteld van de actie van zijn kind. Eerder die nacht, rond 02.00 uur, zagen agenten een beschonken fietser die veel afzetborden op de weg gooide. De 17-jarige jongen uit Zwaanshoek bleek flink onder invloed van alcohol. Bij hem werd een promillage van 1,10 geconstateerd, het dubbele van wat wettelijk maximaal is toegestaan. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen, daarnaast werden zijn ouders wakker gebeld.
De politie controleert actief op alcoholmisbruik onder jongeren die van of naar Heemstede gaan na het uitgaan. Er wordt daar met regelmaat van alles vernield door dronken jeugd.