Politie Rotterdam Rijnmond

Overvaller aangehouden na achtervolging

Datum publicatie: 05-06-2011 17:14

De politie heeft zondagmiddag na een achtervolging in Rotterdam-West een 37-jarige Rotterdammer aangehouden. De man had na een woordenwisseling met de eigenaar van een tropische winkel in de Grote Visserijstraat een greep in de kassa gedaan.

Twee voorbijgangers hoorden de hulproep van de eigenaar van de winkel en belden direct de politie. De overvaller verliet de winkel met een onbekend geldbedrag en ging er met een auto vandoor.

Surveillerende agenten van het wijkteam Bospolder zagen de verdachte rijden op de Schiedamse weg en gaven dit door aan aanrijdende eenheden. Die zetten een achtervolging in. De verdachte weigerde echter te stoppen en reed met hoge snelheden over de Nieuwe Binnenweg en Jozefstraat in een poging te ontsnappen. Tijdens de vluchtpoging raakte de verdachte één rijdende auto. Een andere auto kon het voertuig van de verdachte ternauwernood ontwijken. In de Jozefstraat moesten diverse voetgangers een portiek in duiken.

De politie besloot een einde te maken aan de gevaarlijke rit door op de Jozefstraat het voertuig van de verdachte tegen de rechterzijde aan te tikken. Hierdoor kwam zijn voertuig vast te staan op de trambaan op de Westzeedijk. Niemand raakte hierbij gewond. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar bureau Marconiplein.

De politie komt graag in contact met voetgangers die in de Jozefstraat in portieken hebben moeten duiken. Zij kunnen bellen met 0900-8844.