GRATIS INLOOP-CONCERTEN IN HILVERSUM VOOR STICHTING MUZIEKIDS


HILVERSUM, 20110527 -- Met klassieke en moderne concerten viert de Hilversumse vrijmetselaarsloge Opgang haar 60-jarig jubileum. Zondag 5 juni 2011 organiseert vrijmetselaarsloge Opgang inloop-concerten in het logegebouw aan de Oude Engweg 19 in Hilversum. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage geven ten bate van de stichting MUZIEKIDS voor de realisatie van een muziekstudio voor jonge patiënten in Tergooi Ziekenhuizen locatie Hilversum.

MUZIEKIDS realiseert muziekstudio's binnen zorginstellingen. Jeugdige patiënten kunnen zich daar ontspannen door passief of actief met muziek bezig zijn. Loge Opgang wil een financiële aanzet geven voor een muziekstudio in locatie Hilversum van Tergooi Ziekenhuizen. Bezoekers kunnen vrijwillig bijdragen aan MUZIEKIDS. Iedere gift gaat volledig naar dit project.

Er zijn gratis inloop-concerten met klassieke en moderne muziek. Om 11.00 uur begint het koffieconcert met Mozart door een klarinet-ensemble van het Utrechts conservatorium. Om 13.00 uur volgt een lunchconcert door cellisten Dominique Bos en Christiaan de Wolf. Het middagconcert wordt om 14.45 verzorgd door barokgezelschap Kolibrie met vroeg-17de eeuwse muziek.

Om 20.00 uur 's avonds speelt de internationaal befaamde cellist en componist Ernst Reijseger met de Senegalese zanger Mola Sylla. Reijseger is bekend van avant garde jazz, improvisatie, eigentijds klassiek en filmmuziek. Hij won onder meer de Boy Edgar prijs, de Bird award van het North Sea Jazz Festival, een Edison en een Gouden Kalf.

Het logegebouw aan de Oude Engweg 19 in Hilversum is zondag 5 juni vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom bij de gratis inloop-concerten en steunt daarmee de MUZIEKIDS.





Loge Opgang