Leven na de scheiding is leuker dan ooit


HUIZEN, 20110602 -- Er is leven na de scheiding. En dat leven is leuker dan ooit. Dat blijkt op de website OuderAlleen.nl, waar zo'n 5.000 alleenstaande ouders elkaar vinden. En niet alleen op de website, ze ontmoeten elkaar ook in regioclubs, op feestjes, op weekendjes-weg, op uitjes met kinderen, op vakanties en op de jaarlijkse OuderAlleendag. Die wordt op zondag 5 juni gehouden op landgoed Schovenhorst bij Putten. Het programma wordt grotendeels gerealiseerd door de leden zelf. Ze geven workshops, treden op, exposeren hun eigen kunstwerken, schminken de kinderen, bouwen hutten, et cetera et cetera.

OuderAlleen.nl viert die dag haar elfde verjaardag. Er is veel gebeurd in de afgelopen 11 jaar, maar OuderAlleen.nl is gebleven. Niet weggevaagd toen de internetbubble uit elkaar spatte, niet verdwenen in de economische crisis. De low-budget website OuderAlleen.nl heeft bewezen duurzaam te zijn. Het hoeft niet allemaal "dating" te heten, het hoeft niet allemaal commercieel te zijn, er hoeft niet heel veel geld verdiend te worden. Het lidmaatschap kost slechts 12 euro per jaar.

OuderAlleen.nl is laagdrempelig, niet commercieel, kindvriendelijk en non-dating. En in die sfeer kunnen mensen gedijen, kunnen kinderen wennen aan de nieuwe thuissituatie, kunnen relaties en vriendschappen opbloeien en verdwijnt de ellende van een scheiding of van het overlijden van je partner langzaam naar de achtergrond.

OuderAlleen.nl voorziet al 11 jaar in een enorme behoefte en is een voorbeeld van hoe internet alledaags is geworden. In die tijd is de emancipatie van alleenstaande ouders ook gegroeid. Mede dankzij OuderAlleen weten campings nu wat 'eenouderveldjes' zijn en is het leven na de scheiding leuker dan ooit.

www.ouderalleen.nl

Informatie over de OuderAlleendag:
Datum: 5 juni
Tijden: 11.00 tot 17.30
Officiële opening: 12.30 uur
Het programma: http://www.ouderalleen.nl/oa-ontmoetingsdag/uit_362.oa
Verwacht aantal bezoekers: 750
Alleen toegankelijk voor leden van OuderAlleen.nl





OuderAlleen