Apple Nederland

____________________

Apple Worldwide Developers Conference start op 6 juni in Moscone West in San Francisco

CUPERTINO, 28 maart 2011 - Apple maakt vandaag bekend dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden van 6 tot en met 10 juni in het Moscone West-congrescentrum in San Francisco. Tijdens deze editie van het vijf dagen durende evenement zal Apple de toekomst van het iOS en Mac OS onthullen en interessante demonstraties geven van de nieuwe soorten apps die ontwikkelaars kunnen maken met de geavanceerde frameworks van Apple. Daarnaast zullen er meer dan honderd technische sessies plaatsvinden die worden verzorgd door Apple engineers.

"Dit jaar zullen we op de Worldwide Developers Conference de toekomst van het iOS en Mac OS laten zien", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Wie zich bezighoudt met de ontwikkeling van software voor het iOS of Mac OS X, zal dit evenement zeker niet willen missen."

Ontwikkelaars van mobiele apps kunnen tijdens de conferentie kennismaken met de nieuwste innovaties en mogelijkheden van iOS en leren hoe ze de functionaliteit, prestaties en vormgeving van hun apps ingrijpend kunnen verbeteren. Ontwikkelaars van software voor de Mac kunnen zien en leren hoe ze met behulp van de nieuwste technologieën en mogelijkheden kwalitatief hoogwaardige Mac OS X Lion-programma's kunnen ontwikkelen. Ontwikkelaars kunnen zelfs hun eigen code meenemen naar de sessies en samen met Apple engineers hun apps verfraaien met behulp van beproefde ontwikkeltechnieken en methoden.

Tijdens de WWDC 2011 vinden onder meer de volgende activiteiten plaats:
* meer dan honderd technische lezingen door Apple engineers over uiteenlopende technologiegebonden onderwerpen met betrekking tot de ontwikkeling, implementatie en integratie van de nieuwste iOS- en Mac OS-technologieën;

* sessies waarin meer dan 1000 Apple engineers ontwikkelaars hulp bieden bij codeproblemen, informatie geven over de beste ontwikkeltechnieken en ontwikkelaars laten zien hoe ze de iOS- en Mac OS-technologieën optimaal kunnen toepassen in hun apps;
* de kans om te netwerken met duizenden collega-ontwikkelaars voor de iPad, iPhone en Mac uit de hele wereld; en

* uitreiking van Apple Design Awards voor apps voor de iPad, iPhone en Mac die zich onderscheiden op het vlak van technische perfectie, innovatie en baanbrekend ontwerp.

Ga naar de Apple Worldwide Developers Conference 2011-website (developer.apple.com/wwdc) voor meer informatie en voor het kopen van toegangskaarten.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
+31 (0)6 53865628

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 53 52 728

© 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad en iPhone zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.