Danielle Oerlemans strikt Jan Smit om te lopen voor het goede doel

Persbericht van SOS Kinderdorpen

Ambassadeurs van SOS Kinderdorpen lopen Avond4daagse voor kinderen in Oeganda

Amsterdam, 14 april 2011 - SOS Kinderdorpen ambassadeurs Danielle Oerlemans en Jan Smit komen in actie tijdens de Avond4daagse. Zij roepen kinderen in Nederland op om mee te lopen met het wandelevenement en zich te laten sponsoren. Zo zorgen ze ervoor dat leeftijdsgenootjes in Oeganda naar school kunnen.

Sinds 2010 is Danielle ambassadrice van SOS Kinderdorpen en vraagt zij aandacht voor het werk van de internationale kinderhulporganisatie. De komende maanden zet zij zich tijdens de Avond4daase in voor kinderen in Oeganda. Een jarenlange burgeroorlog zorgde ervoor dat veel kinderen in dit Afrikaanse land er helemaal alleen voor kwamen te staan. Daarom opende SOS Kinderdorpen in 2009 in Gulu een nieuw kinderdorp. Hier wil de organisatie nu een basisschool bij bouwen. Om kinderen uit het kinderdorp en de omgeving een kansrijke toekomst te bieden.

Danielle: "Samen met zoveel mogelijk kinderen in Nederland wil ik ervoor zorgen dat kinderen in Oeganda naar school kunnen. Het lijkt me geweldig om samen met honderden kinderen de Avond4daagse te lopen voor SOS Kinderdorpen. Vroeger heb ik zelf meegelopen en daar denk ik met veel plezier aan terug. Daarnaast weet ik als moeder van vier kinderen als geen ander dat sport en beweging erg belangrijk is. Overgewicht is ook een steeds groter probleem. Daarom is het belangrijk dat deze oer-Hollandse traditie blijft bestaan. Tijdens de Avond4daagse halen meer dan 300.000 kinderen in ieder geval één week per jaar de Nederlandse Norm Gezond Bewegen."

Ook Jan Smit komt tijdens de Avond4daagse in actie. "Danielle vroeg me om haar te steunen bij deze bijzondere actie voor SOS Kinderdorpen. Ik ben al bijna dertien jaar betrokken bij deze organisatie en was direct enthousiast. Daarom loop ik mee en roep ik kinderen in heel Nederland op hetzelfde te doen voor kinderen in Gulu", aldus Jan.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen biedt kinderen wereldwijd al ruim 60 jaar een liefdevol thuis. De internationale kinderhulporganisatie werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 410.000 kinderen in 132 landen verspreid over de hele wereld een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen.

Over Avond4daagse
KNBLO-NL, ook bekend van de 'grote' Vierdaagse in Nijmegen, is met meer dan 300 Avond4daagsen en 300.000 deelnemers de grootste Avond4daagse organisatie van Nederland. KNBLO-NL ondersteunt organisatoren van een Avond4daagse met een pakket van medailles, startkaarten, verzekeringen, posters, flyers en een eigen website. Na afloop ontvangen alle betrokken vrijwilligers een bedankkaart en herinneringsspeld als blijk van waardering. Door het hele land staan vrijwilligers klaar om met hun ervaring organisatoren te ondersteunen. Rond de Week van de Avond4daagse (6 t/m 10 juni) krijgen alle deelnemers van Hansaplast een rugzakje. Andere supporters van Avond4daagse zijn Aviko en Zilveren Kruis Achmea.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://soskinderdorpen.nl



Razende Robot Reporter