Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Mei

Prinses Máxima opent 6 juni 2011 tentoonstelling 'Den Haag onder de Hemel'

RVD, 2 mei 2011, nr. 106: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden verricht maandag 6 juni op het Lange Voorhout in Den Haag de officiële opening van de beeldententoonstelling Den Haag onder de Hemel - Hedendaagse beeldhouwkunst uit China.

De tentoonstelling biedt een breed overzicht van Chinese sculptuur sinds de jaren negentig. Belangrijke thema's zijn de zoektocht naar een eigen identiteit en de snelle maatschappelijke ontwikkelingen. Het is het eerste gezamenlijk project van Stichting Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee.

Op het Lange Voorhout is van maandag 6 juni t/m zondag 11 september buiten een gratis tentoonstelling met grootformaat sculpturen. Onder meer van Sui Jianguo (Dinosaur amidst the Wind), Yue Minjun (Flexible Latitude) en Cang Xin (Hitting Things Just with Qi). In de Kloosterkerk exposeert Wenda Gu. Verder is op het Lange Voorhout recent werk te zien van onder anderen Liu Jianhua, Wang Jin, Liu Wei, Yin Xiuzhen, Jiao Xingtao en Hu Xiangching. In de benedenzalen van Pulchri Studio geven Nederlandse kunstenaars hun visie op China.

Museum Beelden aan Zee toont van maandag 6 juni t/m zondag 18 september de eerste, in Nederland gemaakte overzichtstentoonstelling van Sui Jianguo, een belangrijke hedendaagse Chinese beeldhouwer. Kern van de tentoonstelling is The Slant Paradise (Het scheve paradijs). Deze installatie, een reflectie op Nederland, bestaat uit tien tot grote proporties opgeblazen, oer-Hollandse objecten, bekend van de Delftsblauwe souvenirbordjes.

* © RVD