Gemeente Someren


Maandag 6 juni 2011: Invoering blauwe zone

Vanaf maandag 6 juni 2011 geldt in het centrum van Someren een blauwe zone. De officiële benaming is "parkeerschijfzone". In de parkeerschijfzone mag u uitsluitend parkeren in de aangegeven parkeervakken. Naast een trottoir mag u uitsluitend parkeren indien deze is voorzien van een blauwe streep. Indien het parkeervak of de trottoirband is voorzien van een blauwe streep mag u maximaal twee uur parkeren en bent u verplicht gebruik te maken van een parkeerschijf. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op de koop-avond tot 21.00 uur.

De gemeente wil met deze parkeermaatregel de parkeerdruk in het centrum verminderen. Zo wordt het voor mensen die in het centrum willen winkelen makkelijker hun auto te parkeren.

Parkeerschijf

In de blauwe parkeerzone bent u verplicht om een parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit te plaatsen. Met de parkeerschijf geeft u uw aankomsttijd aan.

Voorbereidende werkzaamheden invoering

De komende weken zullen de voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de blauwe strepen en de borden om het begin en einde van de zone aan te geven. Tijdens deze werkzaamheden is het mogelijk dat enkele parkeerplaatsen tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. Geprobeerd wordt om de overlast tot een minimum te beperken. Zodra de blauwe strepen zijn aangebracht is de blauwe zone nog niet van kracht. Deze treedt pas officieel op maandag 6 juni 2011 in werking. De komende weken wordt u op de hoogte gehouden omtrent de invoering.