Gemeente Dalfsen

Workshop "Dalfsen 2.0, de twitterende gemeente"

19-05-2011

Dalfsen praat met twittervolgers over inzet Social Media http://twitter.com/#!/gem_dalfsen

De gemeente Dalfsen heeft alle 250 volgers van de eigen twitteraccount uitgenodigd om op maandag 6 juni mee te doen aan een debat in het gemeentehuis. "Onder de noemer `Dalfsen 2.0, de twitterende gemeente' willen we met hen in gesprek over hoe we nieuwe media als twitter, facebook, hyves en youtube kunnen inzetten voor onze communicatie en dienstverlening", zegt burgemeester Han Noten.

De gemeente Dalfsen heeft sinds augustus 2010 een eigen twitteraccount @gemeente_dalfsen. Ruim 250 mensen zijn inmiddels als volger geregistreerd. "Over het algemeen zijn dat inwoners van de gemeente, die zelf al actief zijn op het gebied van social media. We willen graag gebruik maken van de deskundigheid, die zij inmiddels hebben opgebouwd op dat gebied", aldus Han Noten.

Communicatievisie

De uitkomsten van de discussie worden meegenomen bij het opstellen van een nieuwe gemeentelijke visie op communicatie, die in oktober moet worden besproken in de gemeenteraad. "Hierin willen we een lijn uitzetten hoe we de komende jaren de communicatie van gemeente nog verder verbeteren. Hoe kunnen we inwoners, ondernemers en organisaties nog beter betrekken bij beleid en uitvoering? En: hoe kunnen we slim gebruik maken van de nieuwe communicatiemiddelen, die ons tegenwoordig ter beschikking staan? We willen onze inwoners hier graag bij betrekken."

Aanmelden

De twittervolgers krijgen in de komende dagen regelmatig een oproep om zich aan te melden voor de workshop op maandag 6 juni a.s. om 18.00 uur. "Maar wie nog geen volger is en toch graag mee wil praten, kan zich ook aanmelden via het mailadres: communicatie@dalfsen.nl. Wie de gemeente wil volgen op twitter: @gemeente_dalfsen