Gemeente Aalsmeer


Inloopavond over bestemmingsplan Green Park Aalsmeer op 6 juni

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het ontwerp bestemmingsplan en een ontwerp exploitatieplan "Green Park Aalsmeer, deelgebieden 9 en 10" ter visie te leggen. De deelgebieden 9 en 10 omvatten het gebied tussen de Hornweg, de Machineweg, de Legmeerdijk en het nieuwe tracé van de N201 en heeft een oppervlak van circa 36 hectare.

Green Park Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer wil het verouderde glastuinbouwgebied langs de nieuwe N201 tussen de dorpskernen Aalsmeer en Oosteinde omvormen tot een modern bedrijvenpark, dat is toegesneden op de toekomst van de - voor deze regio belangrijke - sierteeltsector : Green Park Aalsmeer.

Green Park Aalsmeer is een hoogwaardig bedrijvenpark van 180 hectare voor ondernemingen die toegevoegde waarde leveren in de bloemen- en plantensector. Naast deze specifieke doelgroep is een deel van het plangebied beschikbaar voor de vestiging van bedrijven uit de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn buiten de sierteeltsector. Het bedrijventerrein wordt gezamenlijk ontwikkeld door de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn. Bloomin'Holland en Green Park Aalsmeer bevinden zich direct naast bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Green Park Aalsmeer is uitstekend bereikbaar door de aansluiting op de nieuwe N201 en is slechts vijf minuten rijden van Schiphol.

Deelgebieden 9 en 10

De terreinen voor de deelgebieden 9 en 10 liggen tegenover de nieuwe ontwikkelingen op het terrein van FloraHolland en zijn bedoeld voor bedrijven in de sierteeltsector. Via een nieuwe rotonde wordt het gebied ontsloten op de Legmeerdijk. Daarnaast zal er nog een nieuwe ontsluiting op de Machineweg worden gerealiseerd. Aan de randen van het plangebied wordt de realisatie van enkele (vrijstaande) woningen mogelijk gemaakt (Hornweg en Machineweg) en aan de Legmeerdijk wordt een arbeidsmigrantenlogies mogelijk gemaakt. Deze ontwikkeling past binnen het beleid dat de gemeente hiervoor voor ogen heeft.

U heeft de mogelijkheid om u nader te laten informeren over de inhoud van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer deelgebieden 9 en 10 of daarover vragen te stellen. Hiervoor organiseert de Gemeente Aalsmeer een inloopavond op maandag 6 juni van 20.00 - 22.00 uur in de Burgerzaal van het Gemeentehuis (ingang Raadhuisplein).