Minister spreekt op congres Stimuleringsfonds voor de Pers

Persbericht van Stimuleringsfonds voor de Pers

Minister Marja van Bijsterveldt (OCW) is één van de sprekers op het Innovatie-congres Spring Break van het Stimuleringsfonds voor de Pers op 6 juni a.s. in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Andere sprekers zijn innovatiedeskundige Frans Nauta, mediafuturist Gerd Leonhard, social media-expert en webstrateeg Henk van Ess en historicus/bladenmaker Maarten van Rossem.

Centraal staan de lijnen waarlangs vernieuwingen in communicatie, journalistiek en uitgeverijen zich voltrekken. Het congres biedt ook ruimte voor de 'kick off' van de ontwikkeling van thema's die perspectief lijken te bieden (datajournalistiek, tablets, social media, verdienmodellen, hyperlocal en de samenwerking tussen print en omroep). De tweede helft van het congres is gewijd aan speciale sessies rond deze thema's. De bedoeling is tijdens deze sessies met de deelnemers (alle geïnteresseerden mogen zich aansluiten) afspraken te maken over acties die gaan helpen om die thema's in een hogere versnelling en op een hoger plan te krijgen.

Het Stimuleringsfonds heeft een speciale website geopend, waar alles rond het congres en de thema's op wordt vermeld: www.persinnovatie.nl. Op deze site is het ook mogelijk toegangskaarten voor het congres verkrijgen.




Razende Robot Reporter