Vlaamse Overheid

opgeknapt

Antwerpen: Bisschoppenhoflaan wordt opgeknapt

Vlaamse overheid

maandag 30 mei 2011

De Bisschoppenhoflaan krijgt vanaf 6 juni een grondige opknapbeurt. De Vlaamse overheid en de stad Antwerpen slaan de handen in elkaar om van de drukke verkeersader een veilige fietsomgeving te maken. Tussen de Ten Eekhovelei en de Lakborslei vernieuwt de aannemer het wegdek, de parkeerstroken en de fiets- en voetpaden.

De heraanleg gebeurt in twee fases waarbij telkens in één rijrichting gewerkt wordt. De aannemer start met de staduitwaartse zijde, van de Ten Eekhovelei tot aan de Lakborslei. Nadien is het de beurt aan de stadinwaartse zijde van de Bisschoppenhoflaan. Aan de kant waar gewerkt wordt, beschikt het verkeer over één rijstrook. De rechterrijstrook dient overdag als werfzone, tussen 17 en 6.30 uur als parkeerstrook. Op die manier komen de stad Antwerpen en het Vlaams Gewest tegemoet aan de vraag naar parkeerplaatsen voor de directe omwonenden.

Voor het verkeer in de tegenovergestelde rijrichting geldt er slechts één tijdelijke maatregel. Wie van uit de zijstraten komt, moet verplicht rechtsaf richting het centrum rijden. Automobilisten kunnen er steeds over twee rijstroken. Ook de aangrenzende straten blijven bereikbaar. Als er staduitwaarts gewerkt wordt, kunnen automobilisten tijdelijk niet in de zijstraten, zoals de Van Deynsestraat. Bij de geplande fasewissel keren, naast de rijrichting, ook de tijdelijke maatregelen om. Dan moet het stadinwaartse verkeer over één rijstrook en worden de zijstraten, zoals de Albert Bevernagelei, afgesloten. Fietsers en voetgangers geraken steeds voorbij de werfzone, handelaars blijven bereikbaar. De ingreep zal ongeveer 4,5 maanden duren.

Opmerking:
Om de omwonende correct en tijdig te informeren over de werkzaamheden in de Bisschoppenhoflaan, hebben AWV en Stad Antwerpen een flyer opgemaakt, die de mensen in de ruime buurt in de bus krijgen. U vindt de pdf van die flyer als bijlage.