Gemeente Deurne


Inloopbijeenkomst over inrichtingsplan De Rijtse Vennen

Op 6 juni van 19.00 tot 21.00 uur organiseert de gemeente Deurne een inloopbijeenkomst over het inrichtingsplan van de nieuwe wijk De Rijtse Vennen. De woonwijk is volop in aanbouw. Het wordt een duurzame woonwijk en dat is ook herkenbaar in het inrichtingsplan.

De inloopbijeenkomst is in het gemeentehuis van Deurne (Markt 1). Wilt u weten hoe de openbare ruimte van De Rijtse Vennen eruit komt te zien? Kom dan op 6 juni naar het gemeentehuis. U kunt dan de plannen en de tekeningen bekijken en vragen stellen.

Duurzaamheid richt zich niet alleen op materialen (planet), maar ook op mensen (people). Door de auto `te gast' te maken ontstaat er meer ruimte voor de voetganger en de fietser. Er is rekening gehouden met het feit dat men via de woonwijk van en naar Het Rijtven en het Zandbos gaat.

Door Vennekeshof op een bijzondere manier in te richten wordt het een plein voor alle wijkbewoners. De omringende woningen met veranda's spelen daar goed op in. Het plein wordt daardoor een mooie en functionele ontmoetingsplaats. Hebben bewoners meer behoefte aan natuur en rust, dan biedt het beekpark daarvoor de mogelijkheid.

In het inrichtingsplan staat hoe de openbare ruimte er uit komt te zien, zoals de straten, het plein Vennekeshof, de parkeerpleinen, de speelplekken, het beekpark, het straatmeubilair en de beplanting. Ook de openbare verlichting wordt meegenomen in dit plan. De wijk wordt voorzien van led verlichting. De straatlantaarns die in de wijk komen zijn erg bijzonder. Ze zijn volledig gemaakt van gerecycled materiaal.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |