Gemeente Meerssen


Werkzaamheden Maastrichterweg:
Aanleg twee linksaffers en vervangen asfalt

Op maandagavond 6 juni 2011 start Wegenbouw Limburg BV in opdracht van gemeente Meerssen met werkzaamheden aan de Maastrichterweg in Meerssen. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van twee linksaffers richting de Rothemermolen en restaurant De Geulhof (Wok). Daarnaast wordt de asfaltdeklaag vervangen en worden markeringen opnieuw aangebracht. De werkzaamheden duren tot zaterdag 2 juli en zullen verkeershinder met zich meebrengen.

Aanleg linksaffers
Ter voorbereiding op de aanleg van de linksaffers is de Maastrichterweg van maandag 6 juni 2011 20.00 uur tot dinsdag 7 juni 2011 6.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor doorgaand verkeer. Vanaf dinsdagochtend 7 juni worden de twee linksaffers gefaseerd aangelegd. Dit betekend dat door middel van een halve baanafzetting eerst de kant van restaurant de Geulhof (Wok) wordt uitgevoerd. Aansluitend wordt de linksaffer richting de Rothemermolen aangelegd. Het verkeer wordt geregeld dmv verkeerslichten. De aanleg van de linksaffers duurt naar verwachting tot vrijdag 24 juni 2011.

Vervangen asfaltdeklaag en aanbrengen markeringen
Aansluitend wordt de asfaltdeklaag vervangen en worden markeringen opnieuw aangebracht. Als gevolg hiervan is de Maastrichterweg afgesloten in de nacht van:


- maandag 27 juni op dinsdag 28 juni van 20 - 6 uur;
- dinsdag 28 juni op woensdag 29 juni van 20 - 6 uur;
- woensdag 29 juni op donderdag 30 juni van 20 - 6 uur;
- donderdag 30 juni op vrijdag 1 juli van 20 - 6 uur;
- vrijdagavond 1 juli op zaterdag 2 juli 20 - 6 uur.

Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor doorgaand verkeer.

Overlast
De werkzaamheden zullen verkeershinder met zich meebrengen. Met name tijdens de aanleg van de twee linksaffers als de verkeerslichten in werking zijn. Doorgaand verkeer wordt dan ook geadviseerd in de periode van maandag 6 juni 2011 t/m vrijdag 24 juni 2011 een alternatieve route te kiezen via de Oude Rijksweg/Fregatweg of via Tussen de Bruggen. Tankstation De Beaufort en restaurant de Geulhof (Wok) zijn gedurende alle bovengenoemde werkzaamheden bereikbaar.