Gemeente Zoetermeer

Politiek in gesprek met Zoetermeerders over bezuinigingen

stadhuistoren

Alle Zoetermeerders zijn op maandagavond 6 juni welkom om in gesprek te gaan met de Zoetermeerse politieke partijen over de bezuinigingen in Zoetermeer.

Tijdens de debatavond geeft wethouder Edo Haan eerst een toelichting op het bezuinigingspakket van het college, de Perspectiefnota. Daarna kunnen de aanwezigen met raadsleden van de verschillende Zoetermeerse politieke partijen in gesprek en hen hun mening over de bezuinigingen geven.

Heel veel Zoetermeerders hebben de laatste tijd hun bezuinigingsideeën ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft de ideeën die daadwerkelijk een besparing opleveren meegenomen in de Perspectiefnota, zoals bezuinigingen op het openbaar gebied en subsidies. Het college heeft dit pakket bezuinigingsvoorstellen op 19 mei aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeenteraad beslist op 20 en 23 juni tijdens het Voorjaarsdebat over het bezuinigingspakket. Voor het zo ver is, wil de gemeenteraad graag weten wat inwoners ervan vinden. Zij zijn dan ook van harte uitgenodigd voor de debatavond op 6 juni.

De debatbijeenkomst wordt gehouden in het Stadhuis, Markt 10, en begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) en wordt uiterlijk 21.30 uur afgesloten. Wie aan de debatavond wil deelnemen, kan zich aanmelden via zuinig@zoetermeer.nl of telefonisch via 14 079