Waterschap Rivierenland

inspecties kades (update droogte 31 mei)

Waterschap Rivierenland start met inspecties kades (update droogte 31 mei)

Publicatiedatum : 31 mei 2011

Waterschap Rivierenland start op maandag 6 juni met het wekelijks inspecteren van een aantal kades (regionale waterkeringen) in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden die gevoelig zijn voor droogte. Het waterschap verwacht op korte termijn geen problemen met de kades. De extra inspecties van de kades in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden zijn uit voorzorg.

Het gaat hier om 100 km kades zonder wegen erop. Deze zijn smaller en daardoor gevoeliger voor droogte.

Kaart inspecties kades

Kaart patrouilles in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden: kades waar extra inspecties worden gehouden zijn aangegeven met een rode lijn (klik op de kaart om deze in groot formaat te bekijken).

Het waterschap heeft eigenaren van percelen op kades en pachters via een brief opgeroepen om hun stuk kade te maaien. Dit vergemakkelijkt het inspecteren van de kades.

Verder nieuws over de droogte in het rivierengebied

Waterschap Rivierenland kan nog steeds voldoende water inlaten vanaf de grote rivieren. Lokaal kan kortstondig watertekort ontstaan als meerdere agrariërs tegelijk water uit de sloot halen om te sproeien. We raden boeren daarom aan om het sproeien zoveel mogelijk in onderling overleg te regelen en s'avonds of s'nachts te sproeien.