Apple Nederland

Apple presenteert nieuwe software op maandag 6 juni

CUPERTINO, 31 mei 2011 - CEO Steve Jobs en een team van Apple leidinggevenden zullen op maandag 6 juni om 10.00 uur (plaatselijke tijd) de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) openen met een keynote. Tijdens deze keynote zal Apple de volgende nieuwe software introduceren: Lion, de achtste belangrijke nieuwe versie van Mac OS X; iOS 5, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld voor iPad, iPhone en iPod touch; en iCloud, de nieuwe cloudservice van Apple.

Tijdens de WWDC zullen Apple engineers meer dan honderd technische lezingen houden. Ontwikkelaars van software voor de Mac kunnen dan zien hoe ze met behulp van de nieuwste technologieën en mogelijkheden van Mac OS X Lion kwalitatief hoogwaardige Mac-programma's kunnen ontwikkelen. Ontwikkelaars van mobiele apps kunnen tijdens de conferentie kennismaken met de nieuwste innovaties en mogelijkheden van iOS en leren hoe ze de functionaliteit, prestaties en vormgeving van hun apps ingrijpend kunnen verbeteren. Alle ontwikkelaars kunnen hun eigen code meenemen naar de sessies en samen met Apple engineers aan hun apps werken.

Ga voor meer informatie naar de Apple Worldwide Developers Conference 2011-website: developer.apple.com/wwdc.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
+31 (0)6 53865628

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 53 52 728

© 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Apple Store, FaceTime, Photo Booth, iMovie, GarageBand en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.