Vlaamse Overheid

krijgen bredere bochten

E313-Spitsstrook: Opritten vanaf R1 krijgen bredere bochten

Vlaamse overheid

woensdag 1 juni 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer verbreedt vanaf maandag 6 juni de bochten van de beide opritten vanop de ring rond Antwerpen richting E313. Het gaat om een nieuwe reeks voorbereidingen in de aanleg van de spitsstrook, die deze zomer gepland staat.

De aannemer start op 6 juni en werkt dan langs de oprit uit Gent. Het verkeer moet er plaatselijk over twee versmalde rijstroken. Het is mogelijk dat er tijdens de ingreep in bepaalde nachten één rijstrook wordt ingenomen van de oprit. Ook aan de oprit vanuit Nederland wordt gewerkt. Daarbij moet het verkeer plaatselijk over één versmalde rijstrook. Langs beide werven geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De verbredingwerken aan de oprit uit Nederland duren tot 14 juni, aan de oprit uit Gent tot uiterlijk 30 juni.

Vanaf maandag 6 juni krijgt de oprit aan de Singel een bussluis. Dat betekent dat enkel het busverkeer nog via de Singel rechtstreeks op de E313 geraakt. Met de ingreep wil het Agentschap Wegen en Verkeer die verkeerstak tijdelijk afsluiten om zo het aantal samenkomende verkeersbewegingen aan de werfzone in te perken. De sluis blijft in gebruik tot half juni. Nadien wordt de oprit volledig afgesloten tot begin juli. Dan vinden werkzaamheden aan de middenberm plaats van de E313. Automobilisten moeten omrijden via oprit Borgerhout.

In mei vond een eerdere reeks voorbereidingen plaats in het kader van de aanleg van de spitsstrook. Toen waardeerde een aannemer de huidige busbaan richting Antwerpen op en werden de nodige maatregelen getroffen om oprit Wommelgem richting Limburg deze zomer te verlengen.