Gemeente Eindhoven

Marathonloop wordt veiliger voor fietsers

Maandag 6 juni 2011 start de gemeente Eindhoven met werkzaamheden aan de Marathonloop. Naast het asfalteren van de fietspaden en het vervangen van de asfaltdeklaag op de rijbanen, worden er twee maatregelen genomen om de veiligheid van de fietsers te vergroten:
* verbreden tot tweerichtingsverkeer van het fietspad tussen de Oude Bossche Baan en de Vijfkamplaan;

* aanbrengen van een drempel voor automobilisten in de Vijfkamplaan ter hoogte van de fietsoversteek Marathonloop.

Verbeterpunten aangedragen door inwoners

In 2008 zijn zogenaamde verkeerskundige consultatieavonden gehouden. Bewoners konden op deze avonden aangeven hoe de stad veiliger gemaakt zou kunnen worden. Per stadsdeel zijn drie knelpunten aangewezen. De verkeersonveiligheid van fietsers op de Marathonloop-Vijfkampweg is er daar één van. Door de aanleg van een tweerichtingenfietspad krijgen fietsers die in noordelijke richting willen (komende uit de Vijfkamplaan) de mogelijkheid om bij het verkeerslicht over te steken. Daarnaast krijgt de fietsoversteek Marathonloop-Vijfkamplaan een drempel. Die drempel dwingt automobilisten, komende uit de Vijfkamplaan, af te remmen voor de kruising.

Werkzaamheden in de nacht

Om verkeersoverlast te beperken worden de werkzaamheden aan de rijbaan in het weekend (8 t/m10 juli) uitgevoerd. In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli wordt vanaf 21.00 uur de bovenste asfaltlaag verwijderd. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken start de aannemer aan de kant van de Huizingalaan en werkt in de richting van de Boschdijk. Gele borden geven ter plaatse de omleidingen aan.

In de bijlage hieronder treft u de situatieschets aan.

Situatieschets Marathonloop

Situatieschets_Marathonloop.pdf