Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 1 juni 2011

Topeconomen in debat over situatie Griekenland

Gepubliceerd op 1 juni 2011

Economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseren samen met de Partij van de Arbeid (PvdA) op maandag 6 juni een expertmeeting, in het kader van het discussieprogramma Room for Discussion, over de Eurozone en de situatie in Griekenland.

Job Cohen opent de expertmeeting, waaraan de topeconomen Nout Wellink (president DNB), Willem Buiter (hoofdeconoom Citigroup), Arnoud Boot en Sweder van Wijnbergen (hoogleraren UvA) deelnemen. De expertmeeting staat onder leiding van de financieel woordvoerder van de PvdA Ronald Plasterk. Tijdens de expertmeeting komen o.a. de Griekse schuldencrisis en de toekomst van Griekenland in de euro aan de orde.

Over Room for Discussion

Room for Discussion vindt tijdens het academische jaar iedere week plaats op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Voor een groot publiek interviewen de studenten in een daartoe ingerichte `huiskamer' wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Het nieuwe seizoen start in september 2011 met onder andere Lodewijk Asscher en Alexander Pechtold. Eerder ontving Room for Discussion onder anderen oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro, (voormalig) ministers van Financiën Wouter Bos en Jan Kees de Jager.

Tijd en locatie


Datum: 6 juni 2011
Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur

Locatie: Faculteit Economie en Bedrijfskunde, E-hal, Roetersstraat 11 in Amsterdam.
Toegang gratis