KRO

KRO's Theater van het Sentiment presenteert 60 jaar televisiegeschiedenis

Uitzenddatum: 06/06/2011

Op maandag 6 juni speelt KRO's Theater van het Sentiment op Radio 2 een bijzondere voorstelling. Live vanuit de Schouwburg in Arnhem maken Stefan Stasse en Marc Stakenburg een tijdreis langs 60 jaar televisie in Nederland.

Amusement, informatie, drama en jeugdtelevisie: alle facetten van zes decennia tv-geschiedenis komen voorbij. Bruni Heinke en Jo de Meyere vertellen over hun rollen in de dramaserie Dagboek van een herdershond. Ook quizmaster Berend Boudewijn van onder andere de fameuze BB Kwis is te gast.

Het KRO Huisorkest voorziet de avond van muzikale luister, er is live muziek van Racoon en een uniek optreden van Gilbert O' Sullivan, bekend van tijdloze hits als `Alone again (naturally)', `Matrimony' en `Nothing rhymed'. In de jaren zeventig was de Ierse zanger een opvallende verschijning toen hij voor het eerst op tv te zien was, gekleed in een crisis-outfit uit de jaren dertig. Speciaal voor deze bijzondere voorstelling geeft Gilbert O'Sullivan een mini-concert, begeleid door een orkest.

Het TV-variété spektakel van KRO's Theater van het Sentiment is live mee te maken via Radio 2 op maandag 6 juni, van 20.00 tot 23.00 uur. Presentatie: Stefan Stasse en Marc Stakenburg.

Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag, een tijdreis naar toen, 20:00 uur - 23:00 uur, KRO Radio 2. Presentatie: Stefan Stasse en Marc Stakenburg
Internet: theatervanhetsentiment.kro.nl

Programma

KRO's Theater van het Sentiment Radio

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: