Dura Vermeer hoogste punt

Almelo - 06 juni 2011

LEAN project Rombout Verhulstlaan Almelo in recordtempo op hoogste punt

Innovatieve werkwijzen zoals Systems Engineering en LEAN bouwen hebben ervoor gezorgd dat Dura Vermeer Bouw Hengelo in een recordtempo het hoogste punt van het eerste appartementengebouw binnen het project Rombout Verhulstlaan te Almelo heeft bereikt.

De in totaal twee appartementengebouwen met 73 appartementen voor vitale senioren vormen het eerste Lean bouwen project van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Onder begeleiding van bureau En& wordt er gewerkt met het Last Planner Systeem, een uitwerking van de Lean-filosofie. Hierbij wordt gezamenlijk met de bouwpartners gepland, volgens een vaste overlegstructuur de voortgang van de bouw bewaakt en naar verbeteringen en optimalisaties gezocht.

Pilot
Januari 2011 is Dura Vermeer gestart met de realisatie van Rombout Verhulstlaan. Dat is opgezet als pilot van de Werkplaats System Engineering van Stichting Pioneering, platform voor en van vernieuwers in de Twentse bouw. Bij dit project zijn innovatiekracht en kennis van opdrachtgever AWS Beter Wonen, Dura Vermeer Bouw Hengelo en architect De Witte - Van der Heijden Architecten in een vroeg stadium gebundeld om tot een zo optimaal mogelijk gebouwd resultaat te komen.

De 73 appartementen voor senioren bevinden zich in een tweetal gebouwen. Per gebouw worden de beide vleugels van ongelijke hoogte geschakeld door een atrium met ondermeer een huismeesterspost en recreatieruimte. Aan het entreepleintje langs de Rombout Verhulstlaan staat een hoogte accent waarin de lift is opgenomen.
---