Provincie Noord-Holland

Noord-Holland verzoekt Muiden ontwerp-structuurvisie aan te passen

06 juni 2011 -

Gedeputeerde Staten (GS) hebben de gemeente Muiden verzocht de Ontwerp Structuurvisie van Muiden en Muiderberg te verbeteren en beter af te stemmen met de Provinciale Structuurvisie.

Voor ruimtelijke ontwikkelingen buiten bestaand bebouwd gebied, zoals voor de toekomstige sportvoorzieningen en de ruimtelijke ontwikkelingen in Muiderberg-Oost, zijn ontheffingen van de provincie vereist. Hiervoor moeten nut en noodzaak en het ontbreken van alternatieven binnen bestaand bebouwd gebied te worden aangetoond. Deze zijn nog niet volledig.

Ook op het gebied van cultuurhistorisch erfgoed kan de visie volgens de provincie verbeterd worden. Zo ontbreekt een visie op het toekomstig gebruik van de monumenten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam.

De provincie werkt op dit moment met elke regio samen om regionale actieprogramma's te ontwikkelen om te komen tot afspraken over kwantitatieve en kwalitatieve regionale afstemming van woningbouwplannen. Voor de Bloemendalerpolder moet de woningdifferentiatie nog uitgewerkt worden. Voor de beoogde ontwikkeling op het KNSF-terrein wenst de provincie al concretere plannen voor de woningbouw, zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin.

WRO
In het kader van de Wet Ruimtelijke Ordening worden bestemmingsplannen en structuurvisies van gemeenten aan de provincie voorgelegd en worden indien nodig zienswijzen ingediend. De ontwerp-structuurvisie is nog niet helemaal goed en als de provincie nu geen zienswijzen indient kan de provincie later geen bezwaar meer indienen tegen de structuurvisie.
---