ASN Bank


ASN Bank Wereldprijs 2011 van start

Voor mensen met een droom voor een duurzame wereld, organiseert de ASN Bank voor de vierde keer de ASN Bank Wereldprijs. Via de community Voor de Wereld van Morgen nodigt de ASN Bank ondernemers uit die met een goed idee of project de duurzaamheid van de samenleving willen bevorderen.

Wie zich inschrijft met een project én er veel mensen enthousiast voor maakt, kan een van de vier themaprijzen van 10.000 winnen, of de publieksprijs van 10.000. Inschrijven kan van 1 juni tot 23 september 2011 op www.voordewereldvanmorgen.nl.

Duurzame themas als vertrekpunt
Voor de Wereld van Morgen biedt mensen met een eigen project een platform. Zij kunnen in contact komen met andere initiatiefnemers en met mensen die willen helpen of hun expertise willen delen. Bij de inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs bepaalt de deelnemer bij welk thema van de ASN Bank het project het beste past. Omdat duurzaamheid zon breed begrip is, richt de ASN Bank zich op de vier themas die haar klanten het belangrijkst vinden.

Deze themas zijn:

* voor eerlijke handel

* voor duurzame energie

* tegen kinderarbeid

* tegen wapenindustrie

De initiatieven met de meeste stemmen per thema komen in een top 10. Een vakjury selecteert uit deze inzendingen per thema de twee initiatieven met de meeste potentie. Zij strijden in een battle om de prijs, waarna de jury beslist. De sitebezoekers kiezen een winnaar uit de veertig beste ideeën. Tijdens de finale op 10 november worden de vier themawinnaars en de publieksprijs bekend gemaakt.

Over de ASN Bank
De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economische handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. In Nederland is de ASN Bank sinds 1960 voorloper op het gebied van duurzaam bankieren. De bank is actief op het gebied van beleggen, sparen, betalingsverkeer en duurzame financieringen. De ASN Bank heeft meer dan een half miljoen klanten en een totaal beheerd vermogen van ruim 9,3 miljard euro (31 december 2010). De ASN Bank maakt deel uit van SNS REAAL.

Over Voor de Wereld van Morgen, de community van de ASN Bank Steeds meer mensen willen een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Zij doen dat allemaal op hun eigen manier, groot, klein, nationaal of internationaal. Gericht op mensen, de natuur, of op dieren. De ASN Bank steunt de initiatieven van deze mensen omdat ze, net als de ASN Bank zelf, denken in oplossingen voor problemen die ons allen aangaan. Voor iedereen die deze idealen deelt en ondernemersgeest heeft, is de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Met als doel gelijkgestemden de kans te bieden elkaar te ontmoeten en te helpen. Want samen kunnen mensen van een duurzaam idee een succes maken.

6 juni 2011