'Succes in ondernemerschap niet genetisch bepaald'

Persbericht van BU Business Information

'Succes in ondernemerschap niet genetisch bepaald'

Een superentrepreneur moet over speciaal DNA beschikken. Althans, dat was de mythe tot voor kort. Wetenschappelijk onderzoek onder het toeziend oog van Nobelprijswinnaar Herbert Simon laat overtuigend zien dat het mogelijk is om succesvol te ondernemen ook als je niet de genen hebt van Richard Branson. De kern? 5 principes.

'Dankzij de vijf principes van effectuation heb je aan je eigen genen nu voldoende,' licht masterquilter en auteur Thomas Blekman toe in zijn nieuw te verschijnen boek Corporate Effectuation.

In het boek legt hij uit hoe Effectuation, de succesvolle nieuwe ondernemersmethode die over de hele wereld wordt omarmd, maar in Nederland nog van weinig bekendheid geniet, een geheel nieuwe kijk op effectief ondernemerschap biedt. Een kijk die vaak haaks staat op wat er in de leerboekjes staat, maar wél werkt.

De effectuation principes
Wetenschappers onderzochten hoe geslaagde (internationale) entrepreneurs te werk gaan en ontdekten vijf succesprincipes die steeds weer terugkomen, maar die ons nooit zijn geleerd; de effectuation principes.

In dit eerste Nederlandse boek over Effectuation worden de vijf principes verder ook uitgelegd vanuit een corporate context met inhoudelijke bijdragen uit het bedrijfsleven van Philips, Rabobank, RWE Essent, KVD, Business Models inc en meer.

'Dat Effectuation in Europa een begrip aan het worden is, bewijst de Duitse editie van Faschingbauer dat verkozen is tot Managementboek van het jaar 2010,' vertelt Thomas verder. 'Een grote Effectuation stap voorwaarts'.

//////

Thomas Blekman is graag bereid om zijn visie toe te lichten en om nader in te gaan op waarom Effectuation de nieuwe norm zal worden voor succesvol ondernemerschap.

Thomas Blekman is partner bij De Beukelaar Groep, Dean van Corsendonk College en doceert Corporate Effectuation and Strategy aan de RSM Erasmus University.

Hij staat hierdoor met één been in de praktijk en met het andere been in de wetenschap. Thomas inspireert, faciliteert en adviseert bedrijven die willen ondernemen en innoveren, en hij assisteert ook bij de implementatie.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.academicservice.nl
Bijlage:
* persbericht succes ondernemerschap niet genetisch bepaalddocx




Razende Robot Reporter