Woningcorporatie Ymere

Nieuwe huurwoningen in Reimerswaalbuurt

6-6-2011

Na Vrankendijke en De Stadstuinen is in maart het eerste van in totaal negen blokken van het project Reimershoven opgeleverd.

Tijdens de feestelijke oplevering van de huurwoningen in het Reimerswaalhof kregen Ymere en Bouwfonds felicitaties van Paulus de Wilt, wethouder stedelijke vernieuwing van Nieuw-West. Het project Reimershoven bewijst dat de stedelijke vernieuwing in Nieuw-West niet stil ligt. De komende vier jaar worden in Nieuw-West 3600 nieuwe woningen gebouwd. Een deel hiervan komt in het project Reimershoven. Ymere laat daarbij zien dat ze haar kerntaak, huurders voorzien van goede woningen, met zorg uitvoert.

De wijk leefbaar houden
Alle 56 sociale huurwoningen in Reimerswaalhof zijn verhuurd aan buurtbewoners die wegens sloop hun oude woning moesten verlaten. Ook de komende jaren staat de buurt in het teken van stedelijke vernieuwing.

Binnenkort worden de woonblokken op de hoek Reimerswaalstraat / Ookmeerweg / Steelvlietplein gesloopt. De nieuwbouw op deze plek start begin 2012.

Om de buurt tijdens deze periode niet te laten verloederen gaat er veel aandacht uit naar de leefbaarheid van de wijk. Samen met het stadsdeel is een Sociaal Programma opgezet. En op het braakliggend terrein Reimersveld worden sport- en spelactiviteiten voor en door bewoners georganiseerd.

Paulus de Wilt: Met al deze activiteiten en initiatieven slaat Ymere een brug tussen blijvers, vertrekkers en nieuwkomers in de buurt. Zo hou je huurders betrokken bij de vernieuwing van hun buurt en de wijk leefbaar.

Meer informatie? www.nieuwreimerswaal.nl en www.reimershoven.nl.