Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachte van dealen drugs aangehouden

Gouda, 06-06-2011 o De politie heeft zondag 5 juni om 01.15 uur een 36-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van dealen van harddrugs.

De politie kreeg de melding, dat er vermoedelijk gedeald werd op een parkeerplaats aan de Bernadottelaan ter hoogte van het Hammarskjoldhof. Een getuige had al enige tijd een bestelauto op die locatie gezien. Meerdere personen spraken kort met de bestuurder en vertrokken vervolgens.

De politie werd gewaarschuwd, waarna de vermoedelijke dealer al snel werd aangehouden. In zijn bestelauto werd een hoeveelheid hasj gevonden. Een gebruiker, een 55-jarige plaatsgenoot, werd eveneens aangehouden. De politie heeft bij de afnemer twee zakjes cocaïne aangetroffen.

De politie doet verder onderzoek naar het drugsdealen. De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en vaak wordt hierbij geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel in de buurt.

De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 8844. Indien men anoniem wenst te blijven, kan die informatie ook anoniem worden doorgegeven via 0800 7000.