Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 06-06-2011

Overvaller aangehouden

AMERSFOORT Een man werd op zondagmiddag aangehouden op verdenking van het plegen van een woningoverval.

Omstreeks 11.55 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval op een woning aan de Albert Schweitzersingel. Een man was de woning binnengekomen, had de 75-jarige bewoner bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Het slachtoffer gaf aan dat hij geen geld in huis had. Vervolgens ging de overvaller er met onder andere een mobiele telefoon vandoor.

Mede dankzij een getuigenverklaring kon een 21-jarige man uit Amersfoort omstreeks 16.20 uur worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verdachte steekpartij aangehouden

AMERSFOORT Een man werd op zondagmiddag aangehouden, omdat hij verdacht wordt iemand gestoken te hebben met een mes.

Op 2 februari 2011 werd een 23-jarige man uit Amersfoort op het Pieter Stastokerf gestoken met een mes door een onbekende man. Het slachtoffer raakte lichtgewond en moest zijn wond laten hechten in het ziekenhuis.

Op 5 juni 2011 kreeg de politie rond 19.50 uur een melding dat er op de Hamersveldseweg twee mannen zich verdacht gedroegen en dat zij mogelijk in autos wilden gaan inbreken. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar de twee mannen in een auto. Bij het onderzoeken van de auto werden geen inbrekerswerktuigen aangetroffen.
Op het moment dat de agenten de auto onderzochten, reed er een man voorbij. Deze man vertelde aan de agenten dat de man die ze staande hielden, hem in februari had gestoken met een mes op het Pieter Stastokerf. Hierop hielden de agenten de man aan. De 24-jarige man uit Tadzjikistan werd aangehouden en is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Koperdieven aangehouden

AMERSFOORT Vier mannen werden op zondagavond aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Vanadiumweg. Agenten gingen direct ter plaatse en zochten naar de verdachten. Op het terrein van het bedrijf werden vier mannen aangetroffen. Ook werden er op het terrein tassen met koper aangetroffen. De mannen van 18 en 19 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

AMERSFOORT De politie zoekt getuigen van een auto die vermoedelijk in de brand werd gestoken in de nacht van zondag op maandag.

De politie kreeg rond 01.30 uur een melding van een autobrand op de Meridiaan. De brandweer bluste de brand. In de auto werden sporen aangetroffen, waardoor de politie vermoedt dat het gaat om brandstichting. Naast de auto stond een andere auto waarvan de ruit vernield was. Deze auto werd in beslag genomen voor onderzoek.

Een getuige zag twee personen, waarvan één met het volgende signalement:


- getinte man


- 1.80 meter lang


- Kort opgeschoren donker haar


- Zwarte jas

De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.