Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Teruggave spullen diefstal begraafplaats Bussum

Bussum, 06-06-2011 o Slachtoffers van de diefstal van spullen van de begraafplaats in Bussum krijgen dezen terug. De aangewezen spullen tijdens de kijkdag op 25 maart jl. zijn door de Officier van Justitie vrij gegeven en kunnen terug naar de rechtmatige eigenaren. Deze eigenaren worden vanaf heden door de politie Gooi en Vechtstreek persoonlijk benaderd om een afspraak te maken hun eigendommen af te halen aan het politiebureau in Naarden.

De spullen die tijdens de kijkdag niet zijn aangewezen door slachtoffers, blijven in bewaring. De Officier van Justitie beslist op een later tijdstip wat hiermee gebeurt.

Op 25 maart jl. konden tijdens een kijkdag slachtoffers van diefstal van spullen van de begraafplaats in Bussum, aangeven welke spullen herkend werden als eigendom. Deze diefstallen vonden plaats vanaf het begin 2010 waarvoor op 22 februari 2011 een 58-jarige Bussumse werd aangehouden. De spullen die vanaf de begraafplaats ontvreemd werden, waren onder andere beeldjes, bloemen en vazen.