Gemeente Den Helder

De burger van Den Helder is een tevreden klant 2011-06-06

De gemeente Den Helder scoort wederom goed met haar dienstverlening. Dit blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek dat TNS NIPO in opdracht van Benchmarking Publiekszaken onder 81 gemeenten uitvoerde.

Het oordeel over de dienstverlening aan de gemeentelijke publieksbalies is landelijk gemiddeld een 7,8 en voor de telefonische dienstverlening een 7,5. De gemeente Den Helder scoort ruim boven dat landelijke gemiddelde: de klanttevredenheid aan de balie scoort een 8,1. De manier waarop de Helderse burger telefonisch wordt geholpen krijgt een waardering van 7,7. Aan de balie wordt 56% en telefonisch 41% van alle (aan)vragen direct in de frontoffice afgehandeld.

De rapportcijfers
De deskundigheid van onze medewerkers is beoordeeld met een 8,1 en de duidelijk van de informatie scoorde een 8,1. Ook over de gemiddelde wachttijd waren de burgers met een 8,5 goed te spreken. Van de klanten gaf 40% gaf aan dat het bezoek aan de verwachtingen voldeed en maar liefst 57% noemde het zelfs beter dan verwacht.

Nieuw aan het balieonderzoek zijn aspecten als gastvrijheid gecombineerd met vakmanschap. Klanten beoordeelden deze onderdelen met een 8.

Ten opzichte van vorig jaar is het oordeel over de telefonische bereikbaarheid gestegen van 6,6 naar 7,2. Over de parkeergelegenheid waren klanten minder tevreden met een 5,8.