FNV KIEM

Sociaal plan bij CCL Labels Oss BV

maandag 06 juni 2011

De FNV KIEM-leden die werken bij CCL Labels Oss BV hebben ingestemd met een sociaal plan. Hoeveel van de 80 werknemers door de reorganisatie zullen worden getroffen is nog niet bekend.

Door de medewerking van de directie zullen de sociale gevolgen "zo beperkt mogelijk" blijven, zegt vakbondsadviseur Peter Reniers van FNV KIEM. Het sociaal plan bij de grafische onderneming in Oss is nodig omdat er "om conjuncturele redenen" een reorganisatie moet worden doorgevoerd. Dat wil zeggen dat de productiegroei achterblijft bij de groei van de economie.

Werk en scholing
Om de gevolgen van de reorganisatie zo goed mogelijk op te vangen en medewerkers naar ander werk te begeleiden (outplacement) is door de werknemers met hun werkgever een budget vrijgemaakt. Dat voorziet ook in de mogelijkheid tot opleiding en scholing. Op dinsdag 7 juni zijn alle boventallige werknemers bij CCL Labels uitgenodigd voor een presentatie van FNV KIEM Moves You.

CCL Labels Oss BV is gespecialiseerd in het fabriceren van industriële print en labeltoepassingen en heeft door het brede spectrum van aanwezige moderne apparatuur een oneindig aantal productmogelijkheden.