Politie Gelderland-Zuid

Politie op zoek naar vermiste man in de Waal

Tuil, 06-06-2011 o In de nacht van zondag op maandag, rond 00.45 uur wilden agenten een routinecontrole uitvoeren bij een automobilist die op de Graaf Reinaldweg reed. De man ging ervandoor en belandde met zijn auto in de Waal.

De agenten gaven de automobilist een stopteken, waar hij geen gehoor aan gaf. In plaats daarvan ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop gingen de agenten achter hem aan. De automobilist reed de Waalbanddijk ter hoogte van Tuil op, richting de uiterwaarden. Hij reed hierbij door een hek, richting de Waal

Omdat de weg dood loopt stopten de agenten en gingen te voet verder Toen zij de auto niet meer zagen zijn zij snel in de richting van de Waal gegaan, waar zij de auto in het water zagen liggen. De bestuurder was uit de auto gekomen en de agenten probeerden hem uit het water te helpen met een werpklos. Dit lukte niet door de sterke stroming in de Waal. Op een gegeven moment verloren de agenten de man uit het oog. De overige hulpdiensten zijn direct gealarmeerd en er is een zoekactie gestart naar de man, maar zowel de man als zijn auto werden niet meer gevonden.

Maandagochtend, om 09.00 uur, zijn het KLPD en Rijkswaterstaat met behulp van een boot uitgerust met sonar opnieuw gestart met zoeken.

Laatst gewijzigd 06-06-2011 10:35 | © Regio Gelderland-Zuid |