Politie Groningen

Maandag 6 juni 2011

Provincie Groningen , 06-06-2011

Alcomobilist botst tegen boom

MUNTENDAM Een 25-jarige automobilist uit Sappemeer is zondagochtend gewond geraakt. De man reed over de Tussenklappen in Muntendam. Op enig moment belandde hij in de berm en kwam na een stuurcorrectie tegen een boom tot stilstand. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Een bloedproef moet duidelijkheid geven over het alcoholpromillage. De politie maakt proces-verbaal op.

Geld en apparatuur weggenomen bij inbraak

WINSCHOTEN In een woning en bedrijfspand aan de Torenstraat in Winschoten is afgelopen weekend ingebroken. Onbekenden hebben de achterdeur geforceerd en hebben een geldbedrag, elektronische apparatuur en sieraden weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist verlaat plaats ongeval

FOXHOL Een 29-jarige automobilist uit Groningen moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren. De man vloog op de Energieweg in Foxhol uit de bocht en belandde via een lantaarnpaal in de naastgelegen sloot. Hij raakte hierbij niet gewond. De Stadjer ging er vervolgens vandoor, maar kon door de politie worden achterhaald. Hij bleek onder invloed van ruim 1,5 promille (660 µg/l). Hierop is de man aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na brandstichting

ZUIDHORN De politie heeft zondagavond een 18-jarige man uit Zuidhorn aangehouden op verdenking van brandstichting. Bij het zwembad aan het Van Starkenborghkanaal ZZ in Zuidhorn was zondagavond brand gesticht in een papiercontainer. De brandweer had de brand vlot geblust, maar kon niet voorkomen dat een houten overkapping ook beschadigd raakte. Een getuige had twee jongemannen gezien en het signalement doorgegeven. Op basis van het signalement kon even later de 18-jarige man worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de andere persoon.

Kentekenplaten gestolen om gratis te tanken

KLOOSTERBUREN De politie heeft zondagavond een 20-jarige man uit de gemeente De Marne aangehouden. Op de Hoofdstraat in Kloosterburen stond een zwarte auto geparkeerd met de kentekenplaten van een blauwe auto van een ander merk en type. Agenten konden de eigenaar van de zwarte auto achterhalen. De man kon geen plausibele verklaring geven voor de onjuiste kentekenplaten. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk bekende hij de kentekenplaten in Groningen te hebben gestolen. Vervolgens heeft hij bij een tankstation aan de A7 getankt, zonder te betalen. Bovendien is de man niet in het bezit van een rijbewijs. De politie heeft de rechtmatige eigenaar van de kentekenplaten ingelicht en maakt proces-verbaal op.

Vervelende ex aangehouden

HOOGEZAND Een 35-jarige inwoner van Oude Pekela is zondagavond door de politie aangehouden. De agenten waren gealarmeerd omdat de man de ruit van de woning van zijn 37-jarige ex zou hebben vernield. Zij troffen hem in de buurt van de bewuste woning aan. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

TEN BOER De politie heeft zondagnacht op de Standwerker in Ten Boer een 53-jarige man uit die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist werd in zijn straat gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een 510 ugl op

(1,1 promille). Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewelddadige straatrovers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 29-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor een gewelddadige straatroof. Agenten reageerden op een melding van een beroving in de Nieuwe Kijk Int Jatstraat in Groningen. Een 36-jarige man uit Assen werd door het duo aangesproken. Ze eisten direct geld. Om hun eis kracht bij te zetten werd het slachtoffer geslagen en bedreigd met een steekvoorwerp. Met een kleine buit maakten beide straatrovers zich rennend uit de voeten. Gealarmeerde agenten stelden na de melding direct een ringensysteem in. Zij gingen op strategische plekken in de omgeving staan. Op basis van een duidelijk signalement konden agenten beide verdachten even later in de Hoekstraat in de boeien slaan. Bij fouillering bleken zij nog in het bezit van de buit te zijn. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 5 juni op diverse plaatsen op snelheid.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 957, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 602, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Musselkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1042, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1463, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.