Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachte van insluiping en diefstal handtas aangehouden

Gouda, 06-06-2011 o Medewerkers van een restaurant hebben zondag 5 juni om 00.30 uur een 18-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van insluiping in het restaurant op de Markt.

De medewerkers zagen rond 00.15 uur een onbekende jongen lopen door de keuken en waarschuwden de eigenaar. Op videobeelden zag hij hoe de jongen spullen doorzocht en goederen, waaronder een laptoptas met een laptop en geld, wegnam. Ondertussen keken de medewerkers of de jongen nog binnen was. Daar werd hij niet meer aangetroffen. De medewerkers en de eigenaar hebben in de omgeving gezocht naar de jongen en troffen hem in een hofje in de buurt. De jongen was bezig de laptoptas te doorzoeken. De verdachte werd aangehouden en overgedragen aan de politie die inmiddels gebeld was.

Agenten troffen tijdens de fouillering pasjes bij de verdachte aan. Deze bleken afkomstig te zijn van een diefstal de vorige dag. Een bewoonster van een woning aan de Johan den Haenstraat was even na 21.30 uur thuis gekomen en ging richting haar berging. In de poort stond een jongen die haar aansprak. Terwijl de vrouw bij de berging was heeft de jongen haar handtas uit de fietstas gehaald. De politie doet verder onderzoek.