Politie Midden- en West Brabant

Ongeval op A-16 : oorzaak vermoedelijk GHB-gebruik

Breda, 06-06-2011 o Op de autosnelweg A16, tussen Zonzeel en Breda-Noord, ontstond maandag- ochtend 6 juni 2011 een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto. Het ongeluk gebeurde op de rijbaan in zuidelijke rijrichting tussen Zonzeel en de afslag
Prinsenbeek. Er raakten twee mensen gewond en er ontstond een flinke file.

Rond 06.00 uur was een groene Renault Twingo, met twee inzittenden achter op een vrachtwagen geklapt. De twee inzitten van de personenauto waren daarbij gewond geraakt en werden per ambulance naar het
ziekenhuis overgebracht.

De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Etten-Leur, vertelde dat hij onder invloed was van de softdrug GHB. De man staat overigens bij de politie bekend als GHB-gebruiker.
Hij was licht gewond en moet een dag ter observatie in het ziekenhuis blijven. De verdachte is gearresteerd en van hem is een zogenaamd urinemonster veilig gesteld.
Dit monster dat door het Nederlands Forensisch Instituut nader onderzocht wordt op GHB-gebruik.
Zijn passagier, een 33-jarige man uit Breda, was er ernstiger aan toe. Hij moest vanwege inwendig letsel bij aankomst in het ziekenhuis onmiddellijk geopereerd worden.
De vrachtwagenchauffeur (50) bestuurde een zogenaamde motorwagen met aanhanger. Hij kwam met schrik vrij en had de nodige schade aan de achterkant van zijn combinatie op gelopen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Vanwege dit onderzoek werd er een rijstrook van de A-16 afgesloten. Dit leidde tot oponthoud in de ochtendspits.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-06-2011 10:34 | © Regio Midden en West Brabant |