Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 06-06-2011

Vermoedelijk onder invloed

NIEUWEGEIN Een automobilist werd op zondagavond 5 juni aangehouden omdat hij vermoedelijk te veel had gedronken.

Rond 23.00 uur zag een agent dat een automobilist te hard over de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein reed. Hij gaf de automobilist, een 55-jarige man uit Haarzuilens, een stopteken om hem te bekeuren. Bij het aanspreken van de man rook de agent een alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de man vermoedelijk te veel had gedronken. Tevens had hij zijn rijbewijs niet bij zich. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau lukte het de man niet om een geslaagde ademanalyse af te leggen. Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte is door een arts bloed bij hem afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur en bekeuringen voor te hard rijden en voor het niet bij zich hebben van zijn rijbewijs.

Scooterdieven

NIEUWEGEIN Agenten hielden op zondagmiddag 5 juni twee jongens aan op verdenking van een poging een scooter te stelen.

Rond 14.00 uur zag een getuige dat twee jongens op de Ringstede een ongezonde belangstelling voor een daar geparkeerde scooter hadden. De getuige had het idee dat de twee de scooter wilden stelen. Hij belde
1-1-2 en gaf een goed signalement van het tweetal door.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Een agent die als eerste op de Ringstede aankwam, zag het tweetal daar lopen. Bij het zien van de agent schrokken beide jongens. De agent sprak hen aan. Het bleek te gaan om twee jongens van 12 en 14 jaar uit Nieuwegein. Uit de verklaring van een getuige bleek dat de twee hadden geprobeerd een daar staande scooter te stelen. Daarop hield de agent de twee verdachten aan. De scooter had verse braakschade, maar het was de jongens nog niet gelukt de scooter mee te nemen. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt eigenaar herenfiets

(Zie persberichten Lekstroom d.d. 05-06-2011: Fietsendiefstal)

NIEUWEGEIN In het onderzoek naar de diefstal van een herenfiets, waarvoor zaterdag 4 juni drie jongens uit IJsselstein zijn aangehouden, zoekt de politie de rechtmatige eigenaar van de gestolen fiets. Uit onderzoek kwam naar voren, dat de fiets vermoedelijk is gestolen nabij een zijuitgang van winkelcentrum City Plaza en het busstation. De rechtmatige eigenaar wordt verzocht kontakt op te nemen met de politie, bureau Nieuwegein, telefoon 0900-8844.

De drie jongens zijn na afronding van het verhoor in de loop van zondagavond in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.