Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 06-06-2011

Jongen bromfietsongeval overleden

(Zie persberichten Rijn & Venen d.d. 17-05-2011: Ernstig gewond)

VREELAND De bromfietser die op maandag 16 mei gewond raakte bij een aanrijding met een auto is in een ziekenhuis overleden.

Op maandagmiddag 16 mei vond op de Provincialeweg N201 ter hoogte van de kruising met de Singel een aanrijding tussen een 47-jarige automobilist uit Hilversum en een 16-jarige bromfietser uit Vreeland plaats. De jongen raakte zwaargewond. Hij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Hij is op zondagmiddag 5 juni aan zijn verwondingen overleden.

Betonnen palen

MONTFOORT Een automobilist reed op zondagavond 5 juni door na een aanrijding. Dit ondanks protest van zijn kinderen.

Rond 20.00 uur reed een 49-jarige automobilist uit Montfoort met twee jonge kinderen over de Mastwijkerdijk. Daar verloor hij de macht over het stuur en reed zeven betonnen paaltjes uit het trottoir. Getuigen zagen dat hij op de Mastwijkerdijk stopte, dat de auto behoorlijke schade had en er een band lek was. Zij hoorden dat beide kinderen niet verder mee wilden rijden. Desondanks reed de man toch met hen weg, waarbij de auto veel herrie maakte.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de automobilist in de buurt van zijn woning aan. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 495 ug/l, meer dan 5,5 keer het maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tevens bleek dat de man zijn rijbewijs onlangs was verlopen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

BREUKELEN Agenten hielden op zondag 5 juni twee jongens aan voor vernieling van de voorruit van een auto.

Rond 15.00 uur reed een 18-jarige automobilist uit Nieuwer ter Aa over de Straatweg. Bij hem in de auto zaten twee vriendinnen van hem. Zij zagen daar enkele jongens met scooters staan en vervolgens kwamen er nog enkele jongens op scooters aanrijden. De automobilist kende de meeste jongens bij naam.

Een jongen uit de groep blokkeerde vervolgens met zijn scooter de doorgang voor de auto. Een andere jongen reed eveneens met zijn scooter naar de automobilist toe. Hij stapte af, gaf een klap op de voorruit van de auto, waardoor die barstte. Vervolgens pakte hij door het geopende portierraam de automobilist beet. De automobilist reed achteruit en ging er geschrokken vandoor.

De politie werd gewaarschuwd. Agenten hielden op de Straatweg één van de jongens aan. Deze verdachte, 17 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, werd naar het politiebureau overgebracht. De andere verdachte, degene die de ruit had vernield, meldde zich later op het politiebureau. Ook deze verdachte, 17 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, werd aangehouden. Uit onderzoek moet nog blijken wat de aanleiding voor de vernieling is geweest.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist raakte op zondagmiddag 5 juni zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 13.10 uur surveilleerde een agent in een onopvallend videovoertuig op de Rijksweg A2. Daar zag hij een automobilist rijden die zich zeker niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u hield. De agent ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Maarssen op 160 km/u. De automobilist, een 33-jarige man uit Gorinchem, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.