Politie Kennemerland

Drankrijder aangehouden (3x)

KENNEMERLAND, 06-06-2011

BEVERWIJK, 6 juni - Een 26-jarige automobilist uit Beverwijk werd in de nacht van zondag op maandag rond 02.45 uur gecontroleerd op alcohol aan de Bullerlaan. Hieruit bleek dat hij een promillage had van 1.29, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. De man is aangehouden.

DRIEHUIS, 6 juni - Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van zondag op maandag rond 01.20 uur een 28-jarige Haarlemse op de Van den Vondellaan op het rijden onder invloed van alcohol. Alcohol is een groot probleem in het verkeer en daarom controleert de politie 24 uur per dag. De vrouw bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken. Een ademanalyse op het politiebureau maakte duidelijk dat zij een promillage had van 0.66. Hierop is de bestuurster aangehouden en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

OVERVEEN, 6 juni Politieagenten zagen in de nacht van zondag op maandag rond 00.40 uur een automobilist slingeren over de Zeeweg. De bestuurder, een 20-jarige man uit Leiden, werd direct naar de kant van de weg gehaald. Een blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek na een ademanalyse dat hij een promillage had van 0.76, terwijl voor een beginnend bestuurder zoals hij een maximum geldt van 0.2. De Leidenaar is aangehouden.